7 Ιαν 2018

Τι αλλάζει στο αυτοκίνητο το 2018;

Η νέα χρονιά έρχεται στο αυτοκίνητο με αρκετές αλλαγές που αφορούν στην ασφάλεια των αυτοκινήτων, στον τρόπο που μετράται η κατανάλωση, ενώ εντείνονται πανευρωπαϊκώς τα μέτρα κατά των παλαιών και ρυπογόνων οχημάτων. Στη χώρα μας αναμένουμε επίσης αρκετές αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας, τα ΚΤΕΟ, αλλά και τα διόδια. Ας τα δούμε αναλυτικά.

Στάνταρ το eCall

Από τον ερχόμενο Απρίλιο, όλα τα νέα αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να έχουν στάνταρ το σύστημα eCall, μια κλήση έκτακτης ανάγκης η οποία θα ενεργοποιείται αυτόματα σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος, ειδοποιώντας έτσι όσο το δυνατόν πιο άμεσα τις υπηρεσίες βοήθειας για το ατύχημα, το που βρίσκεται το αυτοκίνητο κ.λπ.

Υποχρεωτικές οι νέες μετρήσεις κατανάλωσης WLTP

Από την 1η Σεπτεμβρίου του 2017 όλα τα αυτοκίνητα που παίρνουν έγκριση τύπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετράνε την κατανάλωση και τις εκπομπές CO2 με βάση τον νέο ευρωπαϊκό κύκλο μέτρησης WLTP, ο οποίος είναι πιο κοντά στα δεδομένα της πραγματικής οδήγησης σε σχέση με τον προηγούμενο NEDC. Οι μετρήσεις αυτές ανακοινώνονται παράλληλα με τις παλαιότερες. Πλέον όμως και από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, η μέτρηση κατανάλωσης και εκπομπών CO2 κατά το WLTP θα είναι υποχρεωτική για όλα τα νέα αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, βάζοντας οριστικό τέλος στον παλαιότερο κύκλο μέτρησης NEDC...

Διαβάστε το πλήρες άρθρο στο www.newsauto.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...