13 Μαΐ 2018

Οι παλιότερες μάρκες αυτοκινήτων στον κοσμο

Τι γνωρίζουμε για τις μάρκες των αυτοκινήτων που βλέπουμε στο δρόμο σήμερα; Στα άρθρο αυτό θα αναζητήσουμε τις παλαιότερες μάρκες αυτοκινήτων που δραστηριοποιούνται ακόμη και σήμερα.


5. Rollce Royce (1906-)


Η  Rolls-Royce ιδρύθηκε το 1906 από τον Henry Royce, ο οποίος ήταν επιτυχημένος μηχανικός, και ο Charles Rolls, ο οποίος ήταν ο ιδιοκτήτης  της πρώτης αντιπροσωπείας αυτοκινήτων στην Αγγλία. Και έτσ γεννήθηκει η μεγάλη συνεργασία . Η Rolls-Royce πέτυχε την πρώτη επιτυχία της με το Silver Ghost, το οποίο βραβεύτηκε ως το "καλύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο", αφού έσπασε πολλά ρεκόρ. Το Silver Ghost ταξίδεψε από το Λονδίνο στη Γλασκώβη 27 φορές, καλύπτοντας ένα απίστευτο μήκος 14.371 μιλίων και σπάζοντας το ρεκόρ για το μεγαλύτερο ταξίδι χωρίς στάση σε ένα αξιόπιστο και άνετο αυτοκίνητο. Η Rolls-Royce, που τώρα ανήκει στην BMW ,  παραμένει ένας από τους πιο αξιόλογους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο.

4. Ford (1903-)


Αν και ο Ford κατασκεύασε το πρώτο αυτοκίνητο το 1886, ίδρυσε την ομόνυμη αυτοκινητοβιομηχανία το 1903. Πέρα από το γεγονός ότι είναι ένας από τους παλαιότερους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο, αυτό που κάνει τη Ford τόσο διάσημη είναι η επαναστατική εξέλιξή της γραμμής συναρμολόγησης που οδήγησε στη μαζική παραγωγή αυτοκινήτων. Αυτή η μέθοδος παραγωγής σήμαινε ότι τα αυτοκίνητα θα μπορούσαν να γίνουν φθηνότερα και να πωλούνται σε χαμηλότερη τιμή, δίνοντας σε εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανούς την δυνατότητα να κατέχουν ένα αυτοκίνητο για πρώτη φορά. Η παραγωγή του μοντέλου Τ απελευθέρωσε πολλούς Αμερικανούς, οι οποίοι προηγουμένως δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να ταξιδέψουν και να φέρει επανάσταση όχι μόνο στο πώς κατασκευαζόταν τα αυτοκίνητα, αλλά και πόσο σημαντικά ήταν στην κοινωνία.

3. Fiat (1899-)


H Fiat ιδρύθηκε το 1899. Παραμένει h  μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιταλίας και είναι πολύ καλά γνωστή σε όλη την Ευρώπη. Στα τέλη της δεκαετίας του 1910, ο Giovanni Agnelli, τότε διευθύνων σύμβουλος, επισκέφθηκε το εργοστάσιο του Henry Ford και εντυπωσιάστηκε τόσο με τη γραμμή παραγωγής του, που όταν επέστρεψε στην Ιταλία εισήγαγε το ίδιο σύστημα στη Fiat. Αυτός ο νέος τρόπος παραγωγής του ιταλικού αυτοκινήτου οδήγησε στη δημιουργία του εργοστασίου στο  Lingotto, το οποίο διαθέτει μια τεράστια οβάλ πίστα δοκιμών στην οροφή του.

2. Vauxhall (1857-)


H Vauxhall ιδρύθηκε αρχικά το 1857 από τον σκωτσέζικο μηχανικό Alexander Wilson στο Vauxhall του Λονδίνου  και ασχολούνταν με την κατασκευή αντλιών και ναυτικών κινητήρων πριν στραφεί στην  παραγωγή βενζινοκινητήρων το 1894 όταν ο Wilson εγκατέλειψε την εταιρεία. Το πρώτο αυτοκίνητο Vauxhall κατασκευάστηκε το 1903 και κοστίζε 150€. Αυτό το πρώτο αυτοκίνητο, γνωστό και ως 6HP, ήταν ένα μονοκύλινδρο μηχάνημα που είχε μόνο δύο ταχύτητες εμπρός και καμία πίσω. Σήμερα, η Vauxhall παραμένει μια ενεργή εταιρία παράγοντας τα ίδια μοντέλα με αυτά της Opel και βρίσκεται υπό την ομπρέλα της Peugeot.


1. Peugeot (1803-)


H Peugeot ιδρύθηκε το 1803 από τους Jean-Pierre και Jean-Frédéric Peugeot  και ως εκ τούτου είναι το παλαιότερο εμπορικό σήμα στον κόσμο. Αρχικά η Peugeot κατασκευάζε πριόνια, χαλύβδινες ταινίες και ελατήρια για ωρολογοποιία, προτού γυρίσει σε ποδήλατα το 1830 και τελικά σε αυτοκίνητα το 1882. Το πρώτο αυτοκίνητο Peugeot παρουσιάστηκε στην Παγκόσμια Έκθεση του 1889 στο Παρίσι. Αυτό το τρίτροχο ατμοκίνητο δεν ήταν μόνο διάσημο λόγω της παρουσίας του στην έκθεση, αλλά και για το ότι ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που που οδηγήθηκε ποτέ στην Ιταλία το 1893. 'Ενα γαλλικό αυτοκίνητο όμως ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που οδηγήθηκε στους Ιταλικούς δρόμους; Ναι, αυτό είναι σωστό. Ο Gaetano Rossi, ένας πλούσιος κλωστοϋφαντουργός, παρήγγειλε το αυτοκίνητο από τη Γαλλία το 1892 και παραδόθηκε στο σπίτι του στο βόρειο τμήμα της Ιταλίας το επόμενο έτος. Σήμερα η Peugeot ε'ιναι μια από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες με το δυναμικό της να αυξάνεται συνεχώς.


Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!λ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...