18 Νοε 2019

Τέλος τα κουπέ αυτοκίνητα, όλα γίνονται πλέον..SUV!

Η προτίμηση του αγοραστικού κοινού στα οχήματα ελευθέρου χρόνου, είναι κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά οι αυτοκινητοβιομηχανίες. Ένα ένα τα σπόρτιβ κουπέ μοντέλα εξαφανίζονται από την γκάμα των κατασκευαστών και αντικαθίστανται από SUV και crossover μοντέλα. Ακόμη και κατασκευαστές καθαρόαιμων σπορ αυτοκινήτων είτε έχουν παρουσιάσει πρόσφατα SUV μοντέλα, είτε πρόκειται να παρουσιάσουν.

Παρατηρώντας τις εξελίξεις στο χώρο της αυτοκίνησης συγκεντρώσαμε εδώ στο carblogger.gr όλα τα coupe μοντέλα που τερματίστηκε πρόσφατα η παραγωγή τους ή πρόκειται να σύντομα να τερματιστεί. Αντί αυτών, παρουσιάζουμε τα crossover μοντέλα που άμεσα η έμμεσα τα αντικαθιστούν.

Alfa Romeo 4c - Alfa Romeo Tonale


H πανέμορφη Alfa Romeo 4C σύντομα θα μας αποχαιρετίσει χωρίς η μαμά FCA να έχει στα σκαριά κάποιον αντικαταστάτη. Επίσης τα σχέδια για την εξέλιξη της νέας GTV δεν φαίνεται να ευδοκιμούν. Αντί αυτών, στα άμεσα σχέδια της εταιρίας είναι compact SUV μοντέλα όπως το concept Tonale που παρουσιάστηκε πρόσφατα


Audi TT - Audi TT offroad


Μέσα στο έτος 2020 θα αποχαιρετήσουμε το πανέμορφο ΤΤ. Αντί αυτού θα η Audi σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό crossover

Ford Puma - Ford Puma SUV


Το πανέμορφο Ford Puma ήταν ένα coupe που εμφανίστηκε στο τέλος της δεκαετίας του '90 και παράχθηκε μέχρι το 2001. Το 2019 η Ford θυμήθηκε το όνομα αλλά όχι τον τύπο του μοντέλου και το επανέφερε σαν compact SUV.

Kia Pro Ceed -m Kia X Ceed

Το Kia Pro Ceed όπως το ξέραμε δεν υπάρχει πιά. Αντί αυτού το νέο Pro Ceed είναι κάτι μεταξύ station wagon και coupe και το X ceed είναι -ναι σωστα μαντέψατε- ένα crossover με κάτι που θυμίζει πεντάθυρο SUV coupe.

Volkswagen Scirocco - Volkswagen T-Roc


Ένα άλλο θύμα της SUVοποίησης όλων των αυτοκινήτων είναι το Scirocco. Το πανέμορφο coupe δεν θα έχει κάποιο αντικαταστάτη στην κατηγορία του. Αντί αυτού, γεννήθηκε το compact crossover που ακούσει στο όνομα T-Roc.

Μας λυπεί πολύ το γεγονός ότι αυτοκίνητα με σπορ χαρακτηριστικά αντικαθίστανται από μοντέλα που στην πράξη δεν έχουν να προσφέρουν κάτι οδηγητικά. Αντί αυτού, ικανοποιούν την επιθυμία των μαζών για "τζιποειδή" μοντέλα, για υπερυψωμένα οχήματα που δίνουν την ψευδαίσθηση της ασφάλειας.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...