10 Ιαν 2020

VEGA EVX - Ο αντίπαλος των Tesla από την .. Σρι Λάνκα!

Δεν έχουμε ακούσει ποτέ για ένα πραγματικό αυτοκίνητο που κατασκευάζεται στη Σρι Λάνκα. Ωστόσο, το αυτοκίνητο που βλέπετε εδώ δεν φαίνεται καθόλου άσχημο, στην πραγματικότητα φαίνεται υπέροχο. Ονομάζεται Vega EVX και κατασκευάζεται στη Σρι Λάνκα..


Το Vega EVX είναι κατασκευασμένο από την Vega Innovations και κινείται από δύο ηλεκτροκινητήρες 150 kW, ένας σε κάθε άξονα, με συνδυασμένη ισχύ περίπου 400hp, όπως πληροφορηθήκαμε στο carblogger.gr από την έρευνά μας στο διαδίκτυο. Η εταιρεία άρχισε να σχεδιάζει ένα πρωτότυπο το 2015. Το αρχικό σχέδιο ήταν να έχει ισχύ 900hp, αλλά υποθέτουμε ότι έχουν συνειδητοποιήσει ότι δεν ήταν εύκολο να γίνει οπότε το μοντέλο παραγωγής αρκείται στους 400hp, κάτι  που δεν ακούγεται άσχημο!


Το αρχικό πρωτότυπο πέτυχε χρόνο 0-100 σε 3,5 δευτερολέπτων το 2017, αλλά λαμβάνοντας υπόψη το πρόσθετο βάρος του αυτοκινήτου παραγωγής, θα λέγαμε ότι ο χρόνος μεταξύ 4 και 5 δευτερολέπτων ακούγεται πιο ρεαλιστικός.
Τα κακά νέα είναι ότι υπάρχουν ακόμα πολλά που δεν γνωρίζουμε για το EVX. Κανείς δεν ξέρει τις τελικές προδιαγραφές στο μοντέλο παραγωγής και παρόλο που η Vega λέει ότι το αυτοκίνητο θα φτάσει 250 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση, δεν έχει αποκαλύψει στην πραγματικότητα τη χωρητικότητα της μπαταρίας στο αυτοκίνητο.
Τα καλά νέα είναι ότι η τελική έκδοση του EVX πρόκειται να αποκαλυφθεί στο επερχόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το Μάρτιο του 2020, οπότε μείνετε συντονισμένοι!


Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...