10 Οκτ 2021

Η επιστήμη αποδεικνύει ότι τα εξωτικά αυτοκίνητα διεγείρουν τις γυναίκες

 Μια μελέτη που παραγγέλθηκε από μια ασφαλιστική εταιρεία με.. φαλλική ονομασία αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο βρυχηθμός ενός ιταλικού supercar "ανάβει" (για νη μην χρησιμοποιήσουμε την άλλη λέξη από "κ") τις γυναίκες, αλλά το απαλό γουργούρισμα ενός οικονομικού υβριδικού που εξοικονομεί καύσιμα δεν διεγείρει το σημείο G κανενός.

Ο διάσημος ψυχολόγος David Moxon υπέβαλε 40 άνδρες και γυναίκες στους ήχους μιας Maserati, Lamborghini και Ferrari, και στη συνέχεια μέτρησε την ποσότητα τεστοστερόνης στο σάλιο τους. Διαπίστωσε ότι όλοι είχαν υψηλότερα επίπεδα από τα κανονικά. Η ποσότητα ωστόσο που είχαν οι γυναίκες ήταν αυξημένη πέρα από κάθε προσδοκία!


Η μελέτη ανατέθηκε από τον εξαιρετικά αποκλειστικό Βρετανό ασφαλιστή Hiscox, ο οποίος ήταν περίεργος να μάθει πώς οι άνθρωποι ανταποκρίνονται σε πολυτελή αυτοκίνητα υψηλών προδιαγραφών. "Γνωρίζαμε ότι οι ιδιοκτήτες πολυτελών αυτοκινήτων ένιωθαν μια σχέση με τον ήχο των οχημάτων τους", λέει ο Steve Langan, διευθύνων σύμβουλος της ασφαλιστικής εταιρείας. «Τώρα έχουμε αποδείξει επιστημονικά τη φυσική έλξη που νιώθουν οι άνθρωποι όταν πρόκειται για αυτοκίνητα».


Για να δοκιμάσει τη θεωρία ότι τα αυτοκίνητα υψηλής απόδοσης διεγείρουν τον κόσμο, ο Moxon έβαλε 40 άνδρες και γυναίκες να ακούσουν ηχογραφήσεις τριών ιταλικών supercars και ενός Volkswagen Polo. Όλοι είχαν σημαντικά περισσότερη τεστοστερόνη αφού άκουσαν τα εξωτικά και όλες οι γυναίκες διεγέρθηκαν από τη Maserati. Στους άντρες, από την άλλη πλευρά, άρεσε αυτός της Lamborghini.


«Παρατηρήσαμε σημαντικές κορυφώσεις στην ποσότητα τεστοστερόνης στο σώμα, ιδιαίτερα στις γυναίκες», λέει ο Maxon, σημειώνοντας ότι διεγέρθεικαν ακόμη και γυναίκες που δήλωσαν ότι δεν ενδιαφέρονται για αυτοκίνητα. «Η τεστοστερόνη είναι ενδεικτική της θετικής διέγερσης στο ανθρώπινο σώμα. Μπορούμε με βεβαιότητα να συμπεράνουμε από τα αποτελέσματα που βγήκαν σήμερα ότι ο βρυχηθμός ενός κινητήρα πολυτελούς αυτοκινήτου προκαλεί πράγματι μια αρχέγονη ανταπόκριση».
Όσο για το Polo; Όλοι είχαν λιγότερη τεστοστερόνη αφού το άκουσαν. Αυτό σημαίνει ότι ο ήχος ενός Prius που λειτουργεί πλήρως ηλεκτρικά στην κυκλοφορία είναι επιεικώς ξενέρωτος, παρά τον ισχυρισμό της General Motors ότι σχεδόν εννέα στις 10 γυναίκες θα προτιμούσαν να μιλήσουν με έναν υβριδικό τύπο παρά με κάτοχο μιας Porsche.

Τα σχόλια σας στη σελίδα μας στο Facebook
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...