19 Νοε 2022

Ακρίβυναν τα σύγχρονα αυτοκίνητα κέρδισαν όμως πολλά!

Βλέπουμε πολλά άρθρα για το αυτοκίνητο σε διάφορους ιστότοπου και περιοδικά που αναφέρονται στις τιμές των νέων αυτοκινήτων πριν πέντε χρόνια που ήταν πιο προσιτά και μπορούσαμε με 10000 ευρώ να αγοράσουμε καοινούργιο αυτοκίνητο. Στο άρθρο αυτό θα παρουσιάσουμε τον αντίλογο. Γιατί τα σημερινά αυτοκίνητα μπορεί να ακρίβηναν, κέρισαν όμως πολλά σε πολλούς τομείς!

Δεν διαφωνούμε ότι τα αυτοκίνητα γενικά σήμερα έχουν ακριβύνει με αποτέλεσμα ο καταναλωτής σε πολλές περιπτώσεις να χρειαστεί να βάλει βαθειά το χέρι στην τ΄σεπη του. Υπάρχουν ωστόσο, περιπτώσεις και κατηγορίες όπου τα αυτοκίνητα σε σχέση με αυτά που προσφέρουν δεν αυξήθηκε η τιμή τους. Σε κάποιες άλλες μπορεί και να έχει μειωθεί κιόλας! Στο άρθρο μας αυτό στο carblogger.gr ψάχνουμε τις περιπτώσεις αυτές όπου κατηγορίες και μοντέλα αυτοκινήτων προσφέρουν τα ίδια ή και περισσότερα σε σχέση με το παρελθόν σε ίδια ή χαμηλότερη τιμή.

Αυτοκίνητα κατηγορίας B μεγάλωσαν σε διαστάσεις και προσφέρουν σε τεχνολογία


Τα αυτοκίνητα της κατηγορίας Β μεγάλωσαν πολύ σε διαστάσεις. Ίσως όχι τόσο πολύ σε μήκος όσο σε..πλάτος και χώρο αποσκευών! Το πλάτος τους πλησιάζει πλέον όπως και ο χώρος αποσκευών τα αυτοκίνητα της αμέσως επόμενης κατηγορίας C (μικρομεσαία), χωρίς να υστερούν σε ποιότητα και ασφάλεια. 
Σε πολλές περιπτώσεις όμως, έχουν ίδια τιμή ή είναι πιο προσιτά από τα αντίστοιχα αυτοκίνητα κατηγορίας C της προηγούμενης γενιάς πέντε χρόνια πριν. Άρα σήμερα αγοράζει κανείς αυτοκίνητο κατηγορίας Β σε προδιαγραφές και διαστάσεις που συγκρίνονται με αυτοκίνητα προ πέντε ετών της επόμενης κατηγορίας!

Υβριδική τεχνολογία

Πριν όχι και τόσο παλιά, η υβριδική τεχνολογία στα αυτοκίνητα ήταν μια τεχνολογία που την πλήρωνε ο καταναλωτής ακριβά και προσφερόταν από ελάχιστους κατασκευαστές σε τιμή γύρω στα 20.000 ευρώ. Σήμερα, το πιο προσιτό υβριδικό αυτοκίνητο είναι το εικονιζόμενο Fiat Panda mild hybrid με ..12.878 ευρω΄κόστος αγοράς. Υπάρχει επίσης και το Suzuki Swift και Ignis hybrid με τιμές κάτω από 15000 ευρώ! 
Οικονομία παράλληλα με προσιτή τεχνολογία που πριν λίγα χρόνια την χρυσοπλήρωνες!

Συνολική ποιότητα

Τα σημερινά αυτοκίνητα προσφέρουν όλο και καλύτερη ποιότηα, μεγαλύτερη οικονομία και πληρούν τις όλο και αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων και ασφάλειας. Δεν είναι λοιπόν παράλογο να βλέπουμε να ανεβαίνει η τιμή τους. Ένα Hyundai i10 για παράδειγμα ρυπαίνει λιγότερο, προστατεύει περισσότερο και είναι ποιοτικότερο από το Getz (το θυμάστε;) ή το πρώτο i10 που κόστιζε γύρω στα 10000 ευρώ! Η διαφορά μεταξύ τους,είναι ..αχανής θα λέγαμε, όχι όμως και η τιμή τους!

Στο άρθρο μας αυτό, παρόλο που γενικά γκρινιάζουμε κι εμείς ως carblogger.gr για την αύξηση των τιμών των νέων αυτοκινήτων σήμερα, βλέπουμε την άλλη πλευρά του νομίσματος και συμπαιρένουμε ότι σε ουκ ολίγες περιπτώσεις, ο καταναλωτής βγαίνει κερδισμένος σε σχέση με το παρελθόν λαμβάνοντας υπ' όψη την πρόοδο των αυτοκινήτων στους τομείς που αναφέραμε.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...