9 Ιουν 2010

Τεστ συσκευών εξοικονόμησης καυσίμου από τον αυτοκινητιστικό τύπο

Σήμερα, που η τιμή της βενζίνης έχει φτάσει στα ύψη, θεωρώ πολύ επίκαιρο ένα συγκριτικό τεστ μεταξύ όλων αυτών των συσκευών που έχουν βγει (όπως μαγνητάκια, ηλεκτρονικούς βελτιωτές καυσίμου κλπ) και μπαίνουν στον κινητήρα και υπόσχονται χαμηλότερη κατανάλωση.
Είναι ο πιο κατάλληλη στιγμή να ενημερωθεί αντικειμενικά ο καταναλωτής για το ποια από αυτά κάνουν πραγματικά δουλειά και ποια είναι απάτη!
Ένας φίλος όμως που τα είχε βάλει μαγνήτες σε ένα Hyundai Coupe είδε, όπως και κάποιοι άλλοι (ελάχιστοι) σε κάποια άλλα φόρουμς αποτελέσματα.
Μάλλον παίζονται μεγάλα συμφέροντα και κανείς δεν τολμάει να αγγίξει το θέμα επίσημα. Ανεπίσημα μέσα από σελίδες των φόρουμς γύρω από το αυτοκίνητο, πολλοί προβληματίζονται αλλά οι κάποιοι έξυπνοι δήθεν γνώστες σπεύδουν με τουπέ να τα ισοπεδώσουν όλα λέγοντας ότι ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΕΛΤΙΩΤΕΣ είναι βλακείες και δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα.

Ενημέρωση 7/3/2012

Μετά από πολύ ψάξιμο που διενεργήσαμε τους επόμενους μήνες στο carbloggergr, βγάλαμε πολύτιμα συμπεράσματα τόσο για τους μαγνήτες, όσο και για κάποιες άλλες συσκευές και τρόπους εξοικονόμησης καυσίμου. Ο αναγνώστης μπορεί να επισκεφτεί την ενότητα του blog Οικονομία καυσίμου για περισσότερες πληροφορίες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...