7 Ιουν 2010

Ασετόν για οικονομία βενζίνης;

Βλέποντας την τιμή της βενζίνης να καλπάζει και ψάχνοντας στο διαδύκτυο τρόπους εξοικονόμησης καυσίμου,βρήκα και ένα βιντεάκι στο youtube. 


Βάζοντας ασετόν στο ρεζερβουαρ σε αναλογία περίπου 3 προς 1000, μπορείς να δει κανείς οικονομία καυσίμου 8-10%! Ψαχνοντας περισσότερο, βρήκα πάρα πολλά links γύρω από το ίδιο θέμα και σε ελληνικά forums, αλλά και σε ιστοσελίδες γύρω από το θέμα αυτό. Μέσα από τα forums διαπίστωσα ότι υπάρχουν πολλοί οδηγοί που βάζουν χρόνια ασετον μαζί με τη βενζίνη και μόνο θετικά αποτελέσματα έχουν δει. Έτσι αποφάσισα κι εγώ να κάνω το ίδιο. Πήγα στο praktiker και προμηθεύτηκα ένα δοχείο με 100% άνυδρο ασετόν (όπως συστήνουν όλοι αυτοί που το χρησιμοποιούν για το σκοπό αυτό) και το πρόσθεσα πριν να γεμίσω το ρεζερβουάρ βενζίνη. 

 Στο αυτοκίνητο μου (Opel Astra G 1.4) βελτιώθηκε το τραβηγμα από τις χαμηλές στροφές, και τώρα επιταχύνει αβίαστα από το ρελαντί ακόμη και με τον κλιματισμό ενεργοποιημένο! Η διαφορά στην κατανάλωση που είδα, είναι της τάξης του μισού λίτρου στα 100 χλμ. Από 9.5 λίτα κατανάλωση μες την πόλη, έχει κατεβεί στα 9. Αυτή είναι η βελτίωση στην κατανάλωση που είδα χωρίς να αλλάξω διαδρομή και στύλ οδήγησης. Αυτά προς το παρόν, μόλις έχω νεώτερα από τις αναζητήσεις μου, θα ποστάρω τα νέα data!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...