15 Μαρ 2013

Τα ασχημότερα αυτοκίνητα των τελευταίων χρόνων

Σε προηγούμενο μας άρθρο είχαμε αναφερθεί στα ομορφότερα αυτοκίνητα του 20ού αιώνα. Εκεί είχαμε παρουσιάσει αυτοκίνητα που ήταν και είναι χάρμα οφθαλμών να τα χαζεύει κανείς. Στο άρθρο αυτό θα σας παρουσιάσουμε τα ασχημότερα αυτοκίνητα που έχουν παραχθεί τα τελευταία χρόνια. Και δεν λέμε τον 20ο αιώνα διότι θα μαζευόταν κάπου 100 από αυτά. Έτσι βοηθούμενοι από το άρθρο της telegraph, καταλήξαμε στα 10 ασχημότερα αυτοκίνητα που έχουμε συναντήσει ή συναντάμε να κυκλοφορούν.


Όπως κάθε τέτοια κλασσική λίστα, έτσι και η δικιά μας αρχίζει από το τέλος!

10 BMW X6


Ένα SUV κουπέ και τετράθυρο. Πως σας φαίνεται;

9. BMW Z3 coupe


Μπορεί σαν ρόουντστερ να φαίνεται ελκυστική η Ζ3, η κουπέ εκδοχή της όμως..


8. Renault Vel Satis


Δεν της βγήκε πετυχημένη η απόπειρα της Renault να λανσάρει ένα αυτοκίνητο υπερπολυτελές με εμφάνιση πολυμορφικού. Έτσι οι πωλήσει του Vel Satis πάτωσαν.


7. Suzuki X90


Όταν η Suzuki θέλησε να συνδυάσει σε ένα μικρό αυτοκίνητο εκτός δρόμου δυνατότητες, δυο θέσεις και ανοιχτή οροφή. Ελάχιστες πωλήσεις.


6. Mitsubishi Colt SZC


Δεν είναι δυνατόν όλα μα όλα τα σούπερμινι να γίνουν χαριτωμένα coupe cabriolet! Το Colt όπως και το Micra σίγουρα δεν είναι τέτοια!


5. Nissan Micra CC


Μπορεί το Micra της προηγούμενης γενιάς να ήταν εκκεντρικό και θα λέγαμε χαριτωμένο, η coupe cabriolet εκδοχή του όμως δεν μπορούμε να πούμε ότι σαγήνευε το μάτι. 


4. Audi Q7


Μπορεί η Audi να ήθελε να σχεδιάσει ένα μεγαλοπρεπές SUV, το αποτέλεσμα που προέκυψε μάλλον μοιάζει σε κάτι ανάμεσα σε φορτηγό και τανκς


3. Ford Ka


Κάποιοι το παρομοίασαν με χάμστερ πάνω σε ρόδες. Μάλλον έχουν δίκιο!


2. Fiat Multipla


"Είστε πιο άσχημοι και απ' το Multipla!" φώναζαν οι οπαδοί της Γιουβέντους στους Τορινέζους όταν οι δυο ομάδες αναμετρούνταν στο γήπεδο (H Fiat εδρεύει στο Τορίνο). Το Fiat Multipla, αν και κατά τα άλλα ένα αξιόλογο αυτοκίνητο "κοσμούσε" πάντα τις πρώτες θέσεις σε λίστες με τα πιο άσχημα αυτοκίνητα μαζί βέβαια και το απόλυτο number one SsangYong Rodius. Οι Ιταλοί έστω και καθυστερημένα κατάλαβαν το ατόπημα τους και το 2004 έκαναν ένα εκτεταμένο facelift στο μοντέλο αλλάζοντας και το εκκεντρικό μπροστινό μέρος του.



1. SsangYong Rodius


Μπορεί το Fiat Multipla να κοσμεί την 1η φωτογραφία του άρθρου, το εικονιζόμενο όμως μοντέλο έχει την πρωτιά! Είναι το SsangYong Rodius, ένα μοντέλο που ελάχιστα κυκλοφόρησε στην Ελλάδα. Το σχεδίασε ο Ken Greenley εμπνευσμένος από τα πολυτελή γιωτ δημιούργησε το μοντέλο που αποδείχθηκε αποτυχία.


Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...