24 Φεβ 2014

Mitsubishi space star: Το οικονομικότερο μη υβριδικό βενζινοκίνητο σουπερμίνι

Στον αγώνα για όλο και οικονομικότερα σε κατανάλωση και οικολογικότερα σε ρύπους αυτοκίνητα, οι αυτοκινητοβιομηχανίες φαίνεται να έχουν κάνει άλματα τα τελευταία 2-3 χρόνια. Ένα από αυτά τα άλματα ακούει στο όνομα Mitsubishi Space Star και είναι ο νέος εκπρόσωπος στην κατηγορία των σούπερμίνι της Mitsubishi. Μπορεί η θεωρητική κατανάλωση του σε βενζίνη να δείχνει απίστευτα μικρή, διαθέτει ωστόσο μεγάλη δόση αλήθειας!

Ο αντικαταστάτης του Mitsubishi Colt, ονομάζεται πλέον space star και είναι ένα αυτοκίνητο πλήρως εναρμονισμένο με τις ανάγκες των καιρών που υπαγορεύουν φθηνά σε κτήση και συντήρηση αυτοκίνητα και συνάμα εξοπλισμένα άρτια.
Η θεωρητική μέση κατανάλωση του αυτοκινήτου σύμφωνα με τον κατασκευαστή είναι στα 4,0 λίτρα / 100 χλμ με σύστημα start - stop και 4,2 λίτρα / 100 χλμ χωρίς αυτό, ακούγεται εντυπωσιακή. Ωστόσο πάντα κρατάμε τις επιφυλάξεις μας καθώς οι κατασκευαστές έχουν βρει τεχνάσματα ώστε να μειώνουν τη θεωρητική κατανάλωση των μοντέλων τους
Αυτά μέχρι να συγκεντρωθεί ένας αριθμός χρηστών του εν λόγω αυτοκινήτου και να καταγραφούν οι πραγματικές τιμές κατανάλωσης στη σελίδα που παρακολουθούμε και ονομάζεται spritmonitor.de. Ο αριθμός αυτός χρηστών αλλά και διανυθέντων χιλιομέτρων είναι πλέον αρκετός για να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα:
Το Mitsubishi Space Star παρουσιάζει μια μέση κατανάλωση της τάξης των 4,9 λίτρων / 100 χλμ γεγονός που το καθιστά το οικονομικότερο σούπερμίνι αυτοκίνητο της αγοράς!
Η κατανάλωση αυτή μπορεί να είναι ακόμη μικρότερη καθώς στις καταγραφές του spritmonitor.de τα μισά περίπου αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων CVT που παραδοσιακά παρουσιάζει  λίγο μεγαλύτερη κατανάλωση από το χειροκίνητο!
Μάλιστα η εν λόγω κατανάλωση είναι περίπου ίση με αυτήν των υβριδικών βενζινοκίνητων της κατηγορίας Toyota Yaris Hybrid και Honda Jazz hybrid, κοστίζοντας όμως κάπου 7-8000 ευρώ λιγότερο!
Αν λοιπόν είστε στο ψάξιμο για φθηνό και οικονομικό σουπερμίνι το space star φαίνεται να είναι μονόδρομος


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...