16 Φεβ 2014

Νεο Renault Twingo: Κινητήρας και κίνηση πίσω!

Το νέο Renault Twingo είναι πλέον σε στάδιο δοκιμών και μάλλον θα το δούμε να παρουσιάζεται μέσα στο 2014. Οκ θα σκεφτεί κάποιος, δεν είναι δα και το πρωτοσέλιδο νέο η παρουσίαση του αντικαταστάτη ενός μικρού αυτοκινήτου πόλης. Κι όμως,το νέο αυτό μοντέλο θα τα έχει όπως συνηθίζουμε να λέμε "όλα πίσω", τότε αυτό είναι εντυπωσιακό! Τέτοιο αυτοκίντηοείχαμε να δούμε σ' αυτή την κλάση από το Fiat 125 το 1976!



Το νέο Twingo εξελίσεται από κοινού και θα μοιράζεται μηχανικά μέρη με το νέο Smart ForFour. Οι δυο εταιρείες (Renault-Daimler) έχουν επιβεβαιώσει τη συνεργασία τους πάνω στα νέα Smart και Twingo, αλλά, όσον αφορά τη γαλλική εταιρία κρατά σιγή ιχθύος μέχρι την παρουσίαση του νεου μοντέλου που αναμένεται μέσα στο 2014.
Η Renault έχψι να βγάλει στην παραγωγή πισωκίνητο αυτοκίνητο (αν εξαιρέσουμε κάποια concept cars) από τον καιρό του Renault 8 και του 10 της 10ετίας του '60 αρχών του '70.


Ανυπομονούμε να δούμε το νέο Twingo όχι τόσο από άποψη εμφάνισης αλλά από άποψη δυναμικών χαρακτηριστικών καθώς η συνταγή "όλα πίσω" μας φέρνει στο νού ατέλειωτα drft και διασκεδαστική οδήγηση, κάτι που σίγουρα λείπει από την ατζ'εντα των κατασκευαστών σήμερα.
Για το τέλος σας παραθέτουμε ένα video από τις ένδοξες μέρες του Renault 8 στην αγωνιστική έκδσοη του Gordini για να πάρετε μια γεύση τή σημαίνει "όλα πίσω"!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...