12 Μαΐ 2014

Σοβαροί κίνδυνοι από την αγορά πρόχειρα επισκευασμένου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου.

Εκεί έξω στην αγορά μεταχειρισμένου, υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα που είναι καλοσυντηρημένα και αξίζουν τα χρήματα τους, υπάρχουν όμως και άλλα που μπορεί να φαίνονται "ευκαιρίες"αλλά η αγορά τους μπορεί να αποβεί μοιραία! Στο άρθρο μας αυτό θα δούμε μια από τις χειρότερες συνέπειες που μπορεί να υποστεί κάποιος από την επιπόλαια αγορά ενός μεταχειρισμένου!


Είμαστε λοιπόν στην αναζήτηση ενός μικρομεσαίου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. 'Εστω ότι βλέπουμε μια αγγελία ενός αυτοκινήτου με σχετικά λίγα χιλιόμετρα και με προηγούμενο ιδιοκτήτη γυναίκα (που κατά κανόνα είναι πιο προσεκτικές από τους άντρες) μη καπνίστρια σε δελεαστική τιμή. Το αυτοκίνητο οπτικά μας δίνει την εντύπωση ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση. 


Τι κάνουμε; Προχωράμε στην αγορά του με "κλειστά μάτια"; Έστω ότι επικρατεί ο ενθουσιασμός μας και αγοράζουμε το αυτοκίνητο - ευκαιρία. Αρχίζουμε και το χρησιμοποιούμε και το απολαμβάνουμε, 
Όμως η "κακιά στιγμή" καραδοκεί. Θα μας προστατέψει επαρκώς το αυτοκίνητο μας σε μια τέτοια στιγμή; Όχι όσο θα έπρεπε αν αυτό είναι επισκευασμένο από ένα σοβαρό τρακάρισμα. Μάλιστα, αν η επισκευή του δεν έχει γίνει όπως πρέπει, τότε τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα!
Το παραπάνω σενάριο ακολούθησαν σε μια από τις εκπομπές της αγγλικής σειράς 5th gear, και αγοράστηκε ένα αυτοκίνητο που ήταν πρόχειρα επισκευασμένο από μια εμπρόσθια σύγκρουση.
Το αυτοκίνητο αυτό το χρησιμοποιήσαν για μια μετωπική σύγκρουση με ένα ακριβώς ίδιου τύπου που ήταν όμως ατρακάριστο με ταχύτητα 45χλμ / ώρα. 


Το αποτέλεσμα σοκάρει! Ενώ το ατρακάριστο αυτοκίνητο (μπλε Focus) είχε παραμόρφωση μόνο στο μπροστινό μέρος του έχοντας ανέπαφη την καμπίνα των επιβατών, το πρόχειρα επισκευασμένο (ασημί Focus) είχε σημαντική παραμόρφωση και στην καμπίνα περιορίζοντας αρκετά τον χώρο επιβίωσης για τους επιβαίνοντες!



Αν γινόταν έλεγχος στο ασημί Focus πριν την αγορά του, ο μηχανικός μας θα διαπίστωνε ότι το αυτοκίνητο είναι πρόχειρα επισκευασμένο από μια εμπρόσθια σύγκρουση και ότι το εμπρός μέρος του ήταν από ένα άλλο αυτοκίνητο!



Ποιό είναι λοιπόν το "ηθικον δίδαγμα" από όλα αυτά που διαβάσαμε; Φυσικά να μην υπακούμε στην παρόρμηση της "ευκαιρίας" και να μην προχωράμε στην αγορά ενός αυτοκινήτου που δεν έχουμε ελέγξει πιο πριν την κατάσταση του και το ιστορικό του.
Την κατάσταση ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου μπορούμε να την ελέγξουμε σε ένα συνεργείο της εμπιστοσύνης μας ή σε ένα ιδιωτικό ΚΤΕΟ, και το ιστορικό του σε μια ασφαλιστική εταιρία ή στη Δ/νση συγκοινωνιών (διαβάστε περισσότερα σε άλλο άρθρο μας εδώ)
Τα παραπάνω δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι όλες οι ευκαιρίες στην αγορά μεταχειρισμένου έχουν τα προβλήματα αyτά. Σημαίνουν όμως ότι ο έλεγχος ενός μεταχειρισμένου πριν την αγορά του επιβάλλεται!

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...