9 Σεπ 2014

Μπορεί το νέο Twingo να ντριφτάρει;

Το νέο Renault Twingo κοσμεί πλέον τις εκθέσεις των αντιπροσώπων της Renault ανά την Ευρώπη και είναι ζήτημα χρόνου να αρχίσει η διάθεση του στη χώρα μας. Παρατηρώντας τα χαρακτηριστικά του (κινητήρας και κίνηση πίσω), εύλογα μας γεννιέται η απορία: Μπορεί να υπερστρέψει ή όπως συνηθίζουμε να λέμε να πάει με τις πάντες (drift) ώστε να είναι μια φθηνή λύση για τους απανταχού λάτρεις της πίσω κίνησης; Την απάντηση σ' αυτό ακριβώς το ερώτημα ψάχνουμε στο άρθρο αυτό.

Renault Twingo 2015 υπερστροφή


Η φωτογραφία που βλέπετε στο άρθρο που δείχνει το νέο Twingo να ντριφτάρει αφήνοντας γαλάζιους καπνούς από καμμένο λάστιχο, δεν είναι πραγματική. Είναι δικό μας κατασκεύασμα που αντικατοπτρίζει την επιθυμία μας για ένα πολύ προσιτό fun to drive αυτοκίνητο. 
Καθώς περιμένουμε να κάνουμε το δικό μας test drive του νέου Twingo και να δώσουμε τις δικές μας απαντήσεις σε σχετικά ερωτήματα, ψάξαμε ανά το διαδίκτυο για test drive του νέου Twingo ανά τον κόσμο που να απαντούν στο "καυτό" ερώτημα μας.
Μια άμεση απάντηση βρήκαμε μόνο στο test του αγγλικού Top Gear:

Ερώτηση: Υπάρχουν τα δυναμικά χαρακτηριστικά της διάταξης 'όλα πίσω' στο νέο Twingo όπως η δυνατότητα για drift;

Απάντηση: Δεν υπάρχει υπερστροφή. Το μη απενεργοποιούμενο σύστημα ευστάθειας (ESP) "σκοτώνει" οποιεσδήποτε τάσεις υπερστροφής εν τη γενέσει. Όμως, η διάταξη εξακολουθεί να έχει πλεονεκτήματα. Είναι υπερ-ευέλικτο σε δρόμους με στροφές. Το τιμόνι μιας και δεν στρίβει κινητήριους τροχούς έχει καλύτερη αίσθηση. Η μηχανή όντας πίσω είναι πιο μακριά από τα αυτιά μας, έτσι ώστε ο θόρυβος να είναι μειωμένος. Ο κύκλος στροφής είναι εξαιρετικά μικρός και αυτό είναι μεγάλη υπόθεση για ένα αυτοκίνητο πόλης. Το παρκάρισμα σε πολύ στενά σημεία στάθμευσης είναι απίστευτα εύκολο.

Σύμφωνα λοιπόν με την ελέυθερη από εμάς στο carblogger.gr  μετάφραση των γραφόμενων στο αγγλικό top gear, παρόλο που η διάταξη όλα πίσω παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα, η παρουσία του μη απενεργοποιούμενου ESP, εκτός από τις τάσεις υπερστροφής, κόβει και τα όνειρα των απανταχού fans του drifting. Ας ελπίσουμς ότι κάποιος καλός ηλεκτρονικός (ή η ίδια η Renault;) θα μπορέσει κάπου να τοποθετήσει ένα διακοπτάκι με την ένδειξη "ESP off".
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...