18 Απρ 2015

Τα υπεραυτοκίνητα της Peugeot

Όταν μιλάμε για υπεραυτοκίνητα (supercars) το μυαλό μας πηγαίνει σε κατασκευαστές όπως οι Ferrari, Porsche, Bugatti κλπ. Υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλοι κατασκευαστές που έχουν σίγουρα τη δυνατότητα να βγάλουν στην παραγωγή ένα υπεραυτοκίνητο. Ένας από αυτούς είναι η Peugeot που το έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές με τα εντυπωσιακά προτότυπα της!


Στο άρθρο αυτό θα κάνουμε μια αναδρομή στα πραγματικά εντυπωσιακά πρωτότυπα που έχει παρουσιάσει η Peugeot.

1984 Peugeot Quasar


To Quazar ήταν ένα τετρακίνητο υπεραυτοκίνητο 600 ίππων και βάρος κάτω του ενός τόνου που παρουσιάστηκε το 1984 στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού. Μπορεί οι πόρτες που άνοιγαν προς τα επάνω και η άκρως επιθετική εφμάνιση του να ήταν χαρακτηριστικά ενός εκθεσιακού προτύπου, τα μηχανικά μέρη όμως ήταν από το Peugeot 205 T16 που είχε διαπρέψει στο WRC.

1986 Peugeot Proxima


Το Proxima παρουσιάστηκε το 1986 επίσης στο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού. Εξοπλιζόταν με έναν κινητήρα 2,8 λίτρων και 600 ίππων και ήταν σχεδιασμένο εξολοκλήρου σε ηλεκτρονικό υπολογιστή. Για την κατασκευή του έγινε χρήση εξωτικών υλικών. Ηλιακές κυψέλες το τροφοδοτούσαν με ηλεκτρικό ρεύμα για το σύτημα εξαερισμού του.

1988 Peugeot Oxia


Ο αριθμός 600 χαρακτήριζε την ιπποδύναμη από ακόμα ένα εκθεσιακό υπαραυτοκίνητο της Peugeot που παρουσιάστηκε το 1988 πάλι στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού. Μερικά από τα χαρακτηριστικά του ήταν η τετρακίνηση, η τετραδιεύθυνση και ο εξοπλισμός του με σύστημα πλοήγησης. Το αμάξωμα του ήταν κατασκευασμένο από ανθρακονήματα. Η τελική του προσέγγιζε τα 325 χλμ / ώρα.

2004 Peugeot 907


Παρόλο που το εν λόγω πρωτότυπο ονομαζόταν σύμφωνα με την πρακτική των μοντέλων παραγωγής της φίρμας, δεν βγήκε ποτέ στην παραγωγή. Το 907 ήταν μια σπουδή της Peugeot στην κατασκευή ενός GT μεγάλου κυβισμού στα χνάρια του Dodge Viper. Κινητήρας 6 λίτρων και 500 ίππων τοποθετημένος μπροστά κατά τον διαμήκη άξονα, κίνηση πίσω, κλασσικές αναλογίες και σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που κληρονομήθηκαν από το επερχόμενο 207. Μπορούσε να φτάσει τα 300 χλμ / ώρα και να επιταχύνει 0-100 σε 4 περίπου δευτερόλεπτα.

2012 Peugeot Onyx


Το Onyx παρουσιάστηκε το 2012 έχοντας τον πετρελαιοκινητήρα 600 ίππων του 908 που συμμετείχε στον αγώνα Le Mans.Ο κινητήρας αυτός συνδυαζόταν με έναν ηλεκτροκινητήρα που απέδιδε άλλους 80 ίππους δίνοντας στο πρωτότυπο επιδόσεις ανάλογες της Bugatti Veyron!

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...