15 Απρ 2015

Ένα Renault Clio γρηγορότερο από μια LaFerrari;

Για την LaFerrari λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε. Το πλέον γρήγορο αυτοκίνητο της ιταλικής φίρμας και ένα από τα γρηγορότερα του πλανήτη με ιπποδύναμη 963 ίππους και εξωπραγματικές επιδόσεις: Τελική ταχύτητα 370 χλμ / ώρα και επιτάχυνση 0-100 κάτω από 3 δλ. Είναι δυνατόν ένα τέτοιο υπεραυτοκίνητο να το προσπεράσει -έστω υπό συνθήκες- ένα Renault Clio; Και όμως είναι! 

Βροχή και 3 βαθμοί Κελσίου στην πίστα του Spa-Francorchamps. Μια LaFerrari οδηγείται από ότι φαίνεται από έναν ικανό οδηγό φορώντας όμως λάστιχα ημι-σλίκ (δηλαδή για κίνηση σε στεγνό δρόμο). Γλιστράει βέβαια αλλά μπορεί να κινηθεί με αρκετά υψηλές για τις καιρικές συνθήκες ταχύτητες. Ξάφνικά σε μια στροφή την περνάει "χαλαρα" ένα Renault Clio! "Είναι δυνατόν" θα αναρωτηθεί ο αδαής. Και όμως είναι εφόσον το Clio φοράει βρόχινα αγωνιστικά λάστιχα!
Ο οδηγός της LaFerrari "ίδρωσε" για να ξαναπροσπεράσει αρκετά αργότερα το Clio!
Αν δεν πιστεύετε τα γραφόμενα μας δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε το παρακάτω video και αν είστε ανυπόμονοι γυρίστε το στο 3:38 για να δείτε το προσπέρασμα!




Υπό συνθήκεςλοιπόν  μπορεί να ηττηθεί το κάθε φαβορί! Ίσως να θυμάστε προηγούμενη ανάρτηση μας όπου μια BMW M3 υπό συνθήκες πίστας είναι οικονομικότερη από ένα Toyota Prius!

Τελικά τα ελαστικά σε ένα αυτοκίνητο παίζουν πολύ σημαντικότερο ρόλο από ότι νομίζουμε!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...