16 Μαρ 2016

Πρώην υπάλληλος της VW ισχυρίζεται ότι καταστράφηκαν έγγραφα για τις εκπομπές των Diesel

Ένας υπάλληλος  με τη θέση του γενικού συμβούλου στα γραφεία της VW στο Μίτσιγκαν υποστηρίζει σε νομική αγωγή του ότι η VW κατέστρεψε εσκεμμένα έγγραφα που σχετίζονται με το σκάνδαλο των εκπομπών των κινητήρων ντίζελ της εταιρίας και ότι απολύθηκε επειδή αρνήθηκε να συμμετάσχει.


Όπως αναφέρθηκε από το Automotive News, η μήνυση κατατέθηκε στις αρχές του μήνα στο Μίτσιγκαν από έναν πρώην υπάλληλο της εταιρίας, τον Daniel Donovan, ο οποίος απολύθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου. 

Στην αγωγή του ισχυρίζεται ότι η VW διέγραψε δεδομένα για τρεις ημέρες το Σεπτέμβριο, αφού ενημερώθηκε ότι τα οχήματα που είναι εφοδιασμένα με κινητήρες TDI 2.0-λίτρων παραβιάζονται τα πρότυπα εκπομπών καυσαερίων των ΗΠΑ. Ισχυρίζεται, επίσης, ότι το τμήμα πληροφοριών της εταιρείας απέτυχε να διατηρήσει αντίγραφα ασφαλείας. Ο Donovan, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για  περιπτώσεις διαχείρισης πληροφοριών και υπεύθυνος προιόντος, λέει στην αγωγή του ότι ανέφερε τις διαγραφές στον προϊστάμενό του. 

Σε δήλωση που έκανε η Volkswagen για το θέμα της αγωγής είπε, «Πιστεύουμε ότι το αίτημά του στο θέμα της εσκεμμένης διαγραφής είναι ανυπόστατο"

Αν από την VW όντως καταστράφηκαν σκόπιμα αποδεικτικά στοιχεία, τότε αρχίζουν για την εταιρεία νέα νομικά προβλήματα. Το γεγονός αυτό αξιολογούμε στο carblogger.gr ότι περιπλέκει επίσης τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Volkswagen και των ρυθμιστικών αρχών της κυβέρνησης ως προς τις ανακλήσεις και τα πρόστιμα τα οποία η VW θα υπόκειται για την εξαπάτηση ως προς τις εκπομπές καυσαερίων των οχημάτων της.
Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...