9 Σεπ 2016

Εννιά αυτοκίνητα που ποτέ δεν περιμέναμε να δημιουργηθούν από τους κατασκευαστές τους!

Λίγο πολύ κάθε κατασκευαστής αυτοκινήτων απευθύνεται σε κάποιο συγκεκριμένο αγοραστικό κοινό παράγοντας μια γκάμα μοντέλων για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του. Υπάρχουν όμως και φωτεινές εξαιρέσεις στον παραπάνω κανόνα από κατασκευαστές που φέρανε ανατροπές στην αυτοκίνηση ρίχνοντας στην παραγωγή ασυνήθιστα για το προφίλ τους μοντέλα! Ας πάμε να δούμε δέκα από αυτές τις "εξαιρέσεις"



  1. Honda NSX 


H Honda ήταν παραδοσιακά ένας κατασκευαστής που δημιουργούσε αυτοκίνητα με καλούς κινητήρες και απευθυνόταν σε μικρά εως μικρομεσαία πορτοφόλια. Στα τέλη της δεκαετίας του '80 όμως κανένας δεν περίμενε να δημιουργήσει το NSX (αγαπημένο μας αυτοκίνητο εδώ στο carblogger.gr), ένα υπεραυτοκίνητο ικανό να ανταγωνιστεί τις..Ferrari!

2. Lerxus LFA



To 2010 η Lexus (που είναι το παρακλάδι της Toyota και προσανατολίζεται στην κατασκευή πολυτελών αυτοκινήτων), αποφάσισε να επενδύσει ένα παρανοικά υψηλό χρηματικό ποσό για να κατασκευάσει ένα ακραίο supercar! Το LFA ήταν ο καρπός αυτής της επένδυσης. Είχε αμάξωμα από ανθροκονήματα και έναν κινητήρα V10 560 ίππων! 

3. Dodge Viper


Στις αρχές του '90, η Dodge ήταν γνωστή για την κατασκευή βαρετών προσθιοκίνητων κόμπακτ και σεντάν αυτοκινήτων. Τότε μερικά φωτεινά μυαλά στην εταιρία αποφάσισαν να ανατρέψουν την εικόνα αυτή κατασκευάζοντας το πληθωρικό Viper, ένα αυτοκίνητο που όχι μόνο αναβάθμισε την εικονα της εταιρίας, αλλά έγινε μάλιστα και θρύλος στα υπεραυτοκίνητα της δεκαετίας του '90

4. Lamborghini LM002
 

Η Lamboghini είναι γνωστή σε όλους μας μάρκα κατασκευής υπεραυτοκινήτων υπερυψηλών επιδόσεων. Κανείς δεν περίμενε όμως τ0 1986 να κατασκευάσει ένα..SUV! To σκληροτράχηλο LM002 κατασκευάστηκε για να ανταποκριθεί τόσο σε στρατιωτικές ανάγκες, όσο και σε κροίσους που ήθελαν ένα όχημα που να τους πηγαίνει παντού και να έχει την πολυτέλεια και την ταχύτητα ενός υπεραυτοκινήτου.

5. Audi R8

Το 2007 η Audi ήταν το premium παρακλάδι της VW που κατασκεύαζε βαρετά αυτοκίνητα βασιμένα στις πλατφόρμες της μαμάς VW. Κανείς δεν περίμενε όμως να κατασκευάσει ένα συναρπαστικό κεντρομήχανο υπεραυτοκίνητο που θα έκαμνε τις Porsche και τις Ferrari να τρίβουν τα μάτια τους!

6. Porsche Cayenne


Σήμερα, η κατασκευή SUV από κατασκευαστές σπορ αυτοκινήτων φαίνεται κάτι σύνηθες. Το 2004 όμως κανείς δεν περίμενε από την Porsche να δημιουργήσει το απόλυτο SUV της αγοράς που έκανε φημισμένη την συγκεκριμένη ποικιλία της ..πιπεριάς καγιέν αλλά μαζί με την Boxter άλλαξε και την ονοματολογία των μοντέλων της.

7. Ford GT40


Όταν ο Enzo Ferrari αρνήθηκε στον Henry Ford ΙΙ τη συνεργασία για τη συμμετοχή για τον αγώνα LeMans, ο δεύτερος έδωσε εντολή για τη δημιουργία ενός από τα πιο θρυλικά αυτοκίνητα στην ιστορία της αυτοκίνησης

 8. Nissan GT-R



Ακόμη ένα παράδειγμα κατασκευαστή καθημερινών αυτοκινήτων που δημιούργησε to 2007 ένα αυτοκίνητο-φονέα των παραδοσιακών γιγάντων του χώρου των supercars. Από τότε έχει καταρρίψει ένα σύνολο από ρεκόρ με το τελευταίο να είναι το drift με τη μεγαλύτερη ταχύτητα (306 km/h)

9. Toyota Supra



Ακόμη ένα υπεραυατοκίνητο από έναν παραδοσιακό κατασκευαστή  "ταπεινών" αυτοκινήτων. Η Supra το 1993 κέρδισε το στοίχημα παραγωγής ενός supercar που με εντυπωσιακό αμάξωμα και κινητήρα 330 ίππων έκανε πολλούς κατόχους Porsche και Ferrari να παραμιλούν.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...