12 Οκτ 2016

Η πρόταση μας για την αναγέννηση του Autobianchi A112

Είναι της μόδας λίγο πολύ πετυχημένα αυτοκίνητα του παρελθόντος να ξαναγεννιούνται με σύγχρονες γραμμές για να δώσουν ώθηση στις πωλήσεις των εταιριών και να ξαναφέρουν στο προσκήνιο μνήμες από το παρελθόν καθώς όσο μεγαλώνει κανείς, τόσο πιο πολύ νοσταλγεί..Με αυτό το σκεπτικό, αποφασίσαμε να κάνουμε μια πρόταση για την ξαναγέννηση του Autobianchi A112



Μας ήρθαν πολλές μνήμες καθώς διαβάζαμε το αφιέρωμα για το πολύ πετυχημένο αυτοκίνητο της Fiat, το Autobianchi A112 που δημοσίευσε πρόσφατα στη σελίδα του το περιοδικό drive.gr, οπότε και μας ήρθε η έμπνευση να σχεδιάσουμε το Α112 πως το φανταζόμαστε στη σημερινή του εκδοχή. 



Έτσι έχοντας σαν βάση μια φωτογραφία του αρχικού Α112, και με πολύ photoshop καταλήξαμε στο αποτέλεσμα που βλέπετε στην στην πρώτη εικόνα του άρθρου.
Μια από της πηγές έμπνευσης μας αποτέλεσε το come back του Fiat 124 spider από το οποίο και "δανειστήκαμε" την μάσκα και το σχήμα των προβολέων, την ασημένια αψίδα του παρμπρίζ, τους πλευρικούς καθρέφτες και τα πλευρικά σποιλερ.


Για το πάνω μέρος του αυτοκινήτου, δεν θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε καμπύλες για να μην αλλοιώσουμε το αρχικό σχήμα της οροφής του, οπότε καταφύγαμε στις επιλογές που έκαναν και οι γερμανοί στην αναγέννηση του Mini, έχοντας μια επίπεδη οροφή.
Φυσικά, κρατήσαμε τις γρίλιες, τις ζάντες, την εισαγωγή αέρα και τις βασικές αναλογίες του αρχικού Autobianchi A112 για να κάνουμε το μοντέλο όσο το δυνατόν πιο αναγνωρίσιμο.

Στην πάνω εικόνα έχουμε ανεβάσει ένα animation για να δείξουμε την ομοιότητα του παλιού με το νέο Autobianchi Α112 και να φανεί καλύτερα η σχεδιαστική μας πρόταση
 
Ελπίζουμε να σας άρεσε το εγχείρημα μας και σας υποσχόμαστε ότι θα επανέρθουμε με νέες προτάσεις
Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...