13 Μαρ 2017

Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης: Οι σημαντικότερες πρεμιέρες αυτοκινήτων στην ιστορία της

Το Σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, είναι μια από τις σημαντικότερες ςκθέσεις αυτοκινήτου παγκοσμίως. Πολλοί κατασκευαστές επιλέγουν την Γενεύη για τις πρεμιέρες των νέων μοντέλων τους. Ποιά όμως είναι τα σημαντικότερα μοντέλα που έχουν παρουσιάστη στα 87 χρόνια ιστορίας της;



Στο άρθρο αυτό δεν θα παρουσιάσουμε εδώ στο carblogger.gr τα νέα μοντέλα του φετινού σαλονιού αυτοκινήτου της Γενεύης, θα κάνουμε όμως ένα ταξίδι στο χρόνο παρουσιάζοντας τα σημαντικότερα μοντέλα που έχουν ντεμπουτάρει στα 87 χρόνια λειτουργίας του συμβουλευόμενοι τον ιστότοπο του Top Gear.


Mercedes SSK (1929)


Η SSK είναι ίσως το πρώτο supercar στην ιστορία της αυτοκίνησης. Με εξακύλινδρο κινητήρα 7,1 λίτρων και 300 ίππων ήταν το ταχύτερο αυτοκίνητο στην εποχή του με τελική 190 χλμ / ώρα. Είχε επ΄θσηςε μια πολύ πετυχημένη πορεία στους αγώνες της εποχής.

Chrysler Airflow (1934)






Το Airflow είναι ένα πολύ σημαντικό αυτοκίνητο για την αυτοκίνηση καθώς όταν παρουσιάστηκε ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του. Η αεροδυναμική ρέουσα γραμμή του, δεν είχε καμία σχέση με τα αυτοκίνητα της εποχής καθώς και πολλά άλλα χαρατκηριστικά του όπως η άνεση και το κράτημα του στο δρόμο, οι χώροι για τους επιβάτες κλπ.

Citroen Traction Avant (1935)




 Η επαναστατική Traction Avant ήταν ακόμη ένα αυτοκίνητο που άλλαξε το χάρτη της αυτοκίνησης και παρουσιάστηκε στη Γενεύη το 1935. Οι καινοτομίες της όσον αφορά το σχεδιασμό του αμαξώματος, τη μπροστινή κίνηση, τις αναρτήσεις, την οδική συμπεριφορά και την άνεση την έχουν κάνει ανεξίτηλη στην ιστορία της αυτοκίνησης.


Mercedes 230SL (1963)





Η 230SL  ήταν ακόμη ένα σημαντικό αυτοκίνητο για την αυτοκίνηση. Πανέμορφο και μηχανολογικά εξελιγμένο με εξακύλινδρο κινητήρα ψακασμού και διπλά ψαλίδια στις αναρτήσεις, ήταν ικανό να φέρει σε δύσκολη θέση τις Ferrari GTO της εποχής!


Jaguar E-Type (1961)




 Οι συστάσεις είναι περιττές για την E-Type, ένα αυτοκίνητο που διακρίθηκε εκτός από την ομορφιά και για τις τεχνολογικές καινοτομίες που εισήγαγε. Η ιστορία της είναι εντυπωσιακή! όταν παρουσιάστηκε στο σαλόνι της Γενεύης προκάλεσε τέτοια αναταραχή που ανάγκασε την Jaguar να φέρει και ένα δεύτερο αυτοκίνητο που ταξίδεψε από την Aggl;ia καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας για να είναι διαθέσιμη για test drive κατά τη διάρκεια της έκθεσης!
Ο Enzo Ferrari, γνωστός για τον αυθορμητισμό του μόλις την είδε δήλωσε ότι ήταν το πιο όμορφο αυτοκίνητο που είχε δει!


Lamborghini Countach (1971)




Άλλο ένα εντυπωσιακό μοντέλο που εντυπωσίασε με το σχεδιασμό του όταν παρουσιάστηκε το 1971. Η Countach αρχικά παρουσιάστηκε ως LP500. Ήταν το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής πουδιέθετε πόρτες που ανοίγουν προς τα επάνω στηριζόμενες στο σώμα του αυτοκινήτου. Εκτός από αυτό η Countach είχε εντυπωσιακές επιδόσεις. Έμεινε στην παραγωγή για 25 ολόκληρα χρόνια!

Ferrari F50 (1995) 



Η Ferrari γιόρτασε τα 50ά γενέθλιά της παρουσιάζοντας την F50 ένα εντυπωσιακό υπεραυτοκίνητο που ενσωμέτωνε ένα σύνολο από τεχνολογίες των αγωνιστικών αυτοκινήτων της Formula 1. Παρόλο που δεν προκάλεσε τον πάταγο της F40, η F50 έδειξε το δρόμο στα υπόλοιπα supercars της εποχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι 10 καλύτερες Ferrari όλων των εποχών

McLaren P1 (2013)




Η P1 ειναι και αυτή ένα ορόσημο στην ιστορία της αυτοκίνησης. Είναι το πρώτο υβριδικό hypercar με ισχύ  916 άλογα, μπορεί να φτάσει σε 3 δλ τα 100 και να κινηθεί με 350 χλμ / ώρα.
 

Lamborghini Centenario (2016)



Ο μακρυνός απόγονος της Countach του 1971 ακούει στο όνομα Centenario και παρουσιάστηκε στην περσυνή έκθεση της Γενεύης. Κατασκευάστηκε για την επαίτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση του ιδρυτή της φίρμας Ferruccio Lamborghini. Χρησιμοποιήθηκε από τη Lamborghini για τη δοκιμή ενός συνόλου απο καινοτόμες ιδέες όπως η ενεργή αεροδυναμική.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...