23 Φεβ 2017

Οι 10 καλύτερες Ferrari όλων των εποχών

Ferrari: Μια φίρμα που έχει γεμίσει άπειρες φορές τα όνειρα μας με τα εκπληκτικά supercars που έχει δημιουργήσει. Από το 1947 που το πρώτο αυτοκίνητο της κύλησε στους δρόμους, η Ferrari κοσμεί το χώρο της αυτοκίνησης. Ποιά είναι όμως τα μοντέλα που ξεχώρισαν στα 70 χρόνια ιστορίας της; Αυτό ακριβώς θα εξερευνήσουμε εδώ!


Είναι πολύ δύσκολη υπόθεση να ξεχωρίσουμε μόνο 10 αυτοκίνητα από μια φίρμα που έχει βγάλει στην παραγωγή τόσα πολλά αυτοκίνητα που έχουν γράψει ιστορία τόσο με τις επιδόσεις τους, την ομορφιά τους όσο και με τις νίκες τους σε αγώνες ανά τον κόσμο. Γι' αυτό, κι εμείς στο carblogger.gr αναζητήσαμε ανάμεσα σε 6(!!) λίστες με τις καλύτερες Ferrari από έγκυρους ιστότοπους και μετρήσαμε τα μοντέλα που αναφέρονται περισσότερο. Βάζοντας και μια μικρή δόση προσωπικής προτίμησης διαμορφώσαμε τη δική μας λίστα με τις 10 καλύτερες Ferrari όλων των εποχών την οποία και σας παρουσιάζουμε:

1. Ferrari F40


Ότι και να γράψουμε εμείς γι αυτό το αυτοκίνητο είναι λίγο. Τα έχουν πει κορυφαίοι δημοσιογράφοι και την έχουν χαρακτηρίσει ως "το καλύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο"! Είναι το τελευταίο αυτοκίνητο που επέβλεψε την εξέλιξη του ο Enzo Ferrari προσωπικά.
Παρόλο που την συναντήσαμε στις 4 από τις 6 λίστες που ερευνήσαμε, για μας είναι η νούμερο 1 Ferrari όλων των εποχών!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οχτώ πράγματα που σίγουρα δεν γνωρίζετε για την Ferrari F40

2. Ferrari 365 GTB/4 Daytona


Την εποχή που όλοι άλλοι κατασκευαστές supecars άρχισαν να τοποθετούν τον κινητήρα στο κέντρο ο Ferrrari επέλεξε για την Daytona την κλασσική διάταξη κινητήρας εμπρός / κίνηση πίσω. Ωστόσο η Daytona είχε εντελώς νέα γραμμή από την πένα του Pininfarina με γωνιώδες μπροστά μέρος και χαρακτηριστικά ανασηκωμένο πίσω. Οι επιδόσεις και το κράτημα του αυτοκινήτου ήταν εντυπωσιακά για την εποχή του. Είναι το μοναδικό αυτοκίνητο που συναντάμε και στις 6 λίστες που μελετήσαμε και γι' αυτό της αξίζει η 2η θέση!

3. Ferrari Dino 206/246



H Dino ήταν το πρώτο αυτοκίνητο της Ferrari με τον κινητήρα στο κέντρο, όπως επίσης και το πρώτο που δεν είχε κινητήρα V12. O V6 των 2,0 και 2,4 λίτρων προήλθε από την Fiat. H Dino είχε και ένα άλλο μοναδικό χαρακτηριστικό: Είχε αμάξωμα από αλουμίνιο. Πήρε το όνομα της από τον γιο του Ferrari που τον έχασε σε ηλικία μόλις 24 ετών. Την Dino την συναντάμε σε 5 από τις 6 λίστες ερευνήσαμε.

4. Ferrari 250 GTO


H 250 GTO ήταν στην ουσία ένα αυτοκίνητο αγώνων. 39 μόνο παράχθηκαν κάνοντας την την πιο επιθυμητή Ferrari όλων των εποχών και το πιο ακριβό αυτοκίνητο που έχει πουληθεί ποτέ σε δημοπρασία στο ποσό των ...38,115,000 δολαρίων! Η GTO ήταν μοναδική σε κάτι άλλο: έχει κερδίσει τρεις συνεχόμενες χρονιές το πρωτάθλημα των αυτοκινήτων GT μεγάλου κυβισμού (1962,63 και 64). Την συναντάμε σε 5 από τις 6 λίστες που ερευνήσαμε.

5. Ferrari 250 GT California Spyder SWB


Άλλη μια πανέμορφη Ferrari που χτυπάει αστρονομικές τιμές στις δημοπρασίες. Μη σας ξεγελάει το γεγονός ότι το αυτοκίνητο είναι κάμπριο. Η 250 GT βασιζόταν στην πραγματικότητα στην 250 GT, που ήταν ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο. Μόνο 55 αυτοκίνητα παράχθηκαν γι' αυτό και η αστρονομική της τιμή. Η φήμη της απέκτησε τεράστιες διαστάσεις μετά την εμφάνιση της στην κλασσική cult ταινία "Ferris Bueller's Day Off". Εμφανίζεται σε 5 από τις 6 λίστες που ερευνήσαμε.

6. Ferrari 250 TR Testarossa


H 250 TR ήταν ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο και ακριβώς σε αυτή τη μορφή πουλήθηκε στους πελάτες της Ferrari σε όλον τον κόσμο. Το όνομα Testarossa σημαίνει "κόκκινη κεφαλή" καθώς η κεφαλή της μηχανής ήταν βαμμένη κόκκινη. Αστρονομικές επιδόσεις για την εποχή καθώς το ελαφρύ αμάξωμα φιλοξενούσε έναν κινητήρα V12 με ισχύ..300 ίππους! Τη συναντάμε σε 4 από τις 6 λίστες μας.

7. Ferrari 275 GTB/4 Berlinetta



H 275 GTB ήταν ένα αυτοκίνητο δρόμου που για πολλούς ήταν το καλύτερο σπορ αυτοκίνητο στα μέσα της δεκαετίας του '60. Πανέμορφο αμάξωμα που συνοδευόταν από τεχνολογικές καινοτομίες για την εποχή του καθώς ήταν η πρώτη Ferrari με αναξάρτητη πίσω ανάρτηση με διπλά ψαλίδια. Παρόλο που ήταν αυτοκίνητο δρόμου, είχε 3 αγωνιστικές εκδόσεις. Αναφέρεταισε 3 από τις 6 λίστες που ερευνήσαμε.

8. Ferrari 512 BB



H 512BB ήταν το δεύτερο μετά την 246 Ferrari με κινητήρα στο κέντρο. Αντικατέστησε την 365 Daytona και ήταν η πιο δυνατή Ferrari στα μέσα της δεκαετίας του '70 έχοντας 335 άλογα. Τα μηχανικά μέρη ντυνόταν με ένα πανέμορφο αμάξωμα με γραμμές που ακολούθησαν όλες οι μετέπειτα Ferrari. Τη συναντάμε σε 3 από τις 6 λίστες μας.



9. Ferrari Enzo




Για να τιμήσει η Ferrari τον ιδρυτή της, γιόρτασε τα 60 της χρόνια δημιουργόντας την Enzo. Καμία άλλη Ferrari δεν είναι πιο κοντα τεχνολογικά σε αυτοκίνητο της Formula 1. Τη συναντάμε σε 3 από τις 6 λίστες που ερυνήσαμε.

10.Ferrari 550 Maranelo



H Ferrari αυτή αποτελεί την προσωπική μας προσθήκη στη λίστα εδώ στο carblogger.gr. Όχι τυχαία καθώς γοητευτήκαμε εκτός από την τέλεια γραμμή της και από τα υπερθετικά σχόλια για την οδική της συμπεριφορά από την φημισμένη εκπομπή Top Gear, όπου ανακυρήχθηκε ως το αυτοκίνητο με το καλύτερο κράτημα στον κόσμο κάπου στα μέσα της δεκαετίας του '90. Στη συγκεκριμένη εκπομπή, ο Jeremy Clarkson την παρκάρει ανάμεσα σε άλλες 4 Ferrari:  Την F40, 275 GTB, 246 και 355.


Ας ελπίσουμε η Ferrari να συνεχίσει να παράγει τις εκπληκτικές μηχανές της και να χρωματίζει κόκκινα τα όνειρα μας με τα καταπληκτικά αυτοκίνητα της.

Πηγές:




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...