20 Μαρ 2017

Video: Ποιό είναι το θεαματικότερο προσπέρασμα στην ιστορία της Formula 1;

Έχουμε παρακολουθήσει άπειρες ώρες από αγώνες Formula 1 είτε στις τηλεοπτικές μεταδόσεις, είτε στον ιστότοπο youtube με πολλές συναρπαστικές στιγμές από το κορυφαίο άθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Σαν το προσπέρασμα όμως του Nelson Piquet επί του Ayrton Senna στο Ουγγαρικό Grand Prix του 1986 δεν έχουμε ξαναδεί!

Όταν αναμετριούνται δυο θρύλοι της Formula 1 εκ Βραζιλίας σε μια από τις δυσκολότερες από άποψη δυνατότητας προσπεράσματος πίστα όπως αυτή του Hungaroring, το αποτέλεσμα σίγουρα είναι συναρπαστικό!

Στον αγώνα εκείνον ο Piquet ήδη είχε περάσει δυο φορές με την Williams Honda του τον συμπατριώτη που οδηγούσε Lotus του στον 12ο και για λίγο στον 55ο γύρο αλλά λόγω κάποιων συγγυριών (όπως pit-stop) ήταν για ακόμα μια φορά πίσω του. 

Ο δυο φορές ως τότε παγκόσμιος πρωταθλητής Piquet ωστόσο ήθελε όσο τιποτε άλλο την νίκη γιατί είχε μείνει σχετικά πίσω στη βαθμολογία. Στον 57ο γύρο βρήκε τη μοναδική ευκαιρία για να το κάνει. Ο Senna ωστόσο δεν ήταν εύκολος αντίπαλος. Κατά την είσοδο του στην στροφή, Ο Senna καθυστέρησε όπως συνήθιζε το φρενάρισμά του ως την τελευταία στιγμή. Ο Piquet όμως φρέναρε ακομη πιο αργά, προσπερνώντας έτσι τον Senna κάνοντας παράλληλα ένα μοναδικό drift για αυτοκίνητο Formula 1 κατα τη διάρκεια όλης της στροφής. 

Είναι αδύνατον να σταματήσετε να βλέπετε ξανά και ξανά τη σκηνή!

Απολαύστε!


Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...