17 Απρ 2018

Φιλικός διακανονισμός ατυχήματος. Τι είναι και ποιές ασφαλιστικές συμμετέχουν

Από την 1η Μαΐου 2000 τέθηκε σε ισχύ και στη χώρα μας η συμφωνία άμεσης πληρωμής υλικών ζημιών τροχαίων ατυχημάτων. Το Σύστημα Άμεσης Πληρωμής (Φιλικός Διακανονισμός) είναι συμφωνία μεταξύ ασφαλιστικών εταιρειών, η οποία εφαρμόζεται, υπό προϋποθέσεις, στις αποζημιώσεις από ατυχήματα αυτοκινήτων. Είναι ένας τρόπος αποζημίωσης και διαχείρισης των ζημιών υλικών αλλά και μικρών σωματικών βλαβών με τον οποίο επιτυγχάνεται, κατά κύριο λόγο, ταχύτητα και μείωση των δικαστικών διενέξεων.

Σύμφωνα με το insurancemarket.gr με το Φιλικό Διακανονισμό αυτός που δε φταίει ή στο βαθμό που δε φταίει για το ατύχημα αποζημιώνεται από τη δική του ασφαλιστική εταιρεία. Διευκρινίζεται ότι αυτή η Συμφωνία μεταξύ των εταιριών δεσμεύει αυτές και μόνον αυτές, πως εάν ο αναίτιος πελάτης δεν συμφωνεί με τους όρους και τις προϋποθέσεις αυτής της σύμβασης, δικαιούται να διεκδικήσει την αποζημίωσή του από την Εταιρεία του υπαίτιου, κατά τον έως σήμερα εφαρμοζόμενο τρόπο (κατά το κοινό δηλαδή δίκαιο).
Οι εταιρείες που συμμετέχουν στο σύστημα Φιλικού Διακανονισμού είναι:

AIG EUROPE LIMITED
ALLIANZ ΕΛΛΑΣ A.A.E.
ΑΧΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.
ERGO Α.Α.Ε.Ζ.
EURO INSURANCES LTD
EUROLIFE ERB Α.Ε.Γ.Α.
GENERALI HELLAS A.A.E.
GROUPAMA ΦΟΙΝΙΞ A.E.A.E.
HELLAS DIRECT INSURANCE LTD
INTERASCO Α.Ε.Γ.Α.
INTERLIFE SA Α.Α.Ε.Γ.Α.
NP INSURANCE - ΝΕΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ Α.Ε.Α.Ε.
PERSONAL INSURANCE Α.Ε.Γ.Α.
PRIME INSURANCE LTD
ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣH Α.Ε.Γ.A.
ΔΥΝΑΜΙΣ Α.Ε.Γ.Α.
ΕΘΝΙΚΗ Α.Ε.Ε.Γ.Α.
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΙΣ Α.Ε.Ε.Γ.Α. - ΜΙΝΕΤΑ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ Α.Ε.Γ.Α.
ΕΥΡΩΠΗ Α.Ε.Γ.Α.
ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ Ε.Ε.Α.Ζ.Α.Ε.
ΟΡΙΖΩΝ Α.Ε.Γ.Α.
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.Ε.Γ.Α.
ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ Α.Α.Α.Ε.

Κάθε ασφαλισμένος σε εταιρία που υποστηρίζει τον φιλικό διακανονισμό, θα πρέπει να έχει μαζί του τα σχετικά έντυπα προς συμπλήρωση σε περίπτωση ατυχήματος. 

Συνίσταται η ασφαλιστική εταιρία που επιλέγουμε για την κάλυψη του αυτκινήτου μας να συμμετέχει στο πρόγραμμα του φιλικού διακανονισμού, διότι αυτό σημαίνει

1. Λιγότερη οδύνη σε περίπτωση ατυχήματος
2. Η εταιρία που υποστηρίζει το φιλικό διακανονισμό έχει καταθέσει το ποσό του 1,000,000 ευρώ ως εγγύηση οπότε είναι μια εύρωστη εταιρία η οποία έχει πολύ λιγότερες πιθανότητες να χρεωκοπήσει.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...