19 Ιουν 2018

Μεταχειρισμένο αυτοκίνητο - 10 συνηθέστερες βλάβες. Δες τι να προσέχεις!

Έχεις ή σκέφτεσαι να αγοράσεις μεταχειρισμένο αυτοκίνητο; Αυτές είναι οι 10 συνηθέστερες βλάβες που εμφανίζουν, όπως φθορές στο κιβώτιο ταχυτήτων, στο συμπλέκτη, στα φρένα κλπ. Δες ποια είναι τα ευάλωτα σημεία τους, για να προστατέψεις τον εαυτό σου αλλά και την τσέπη σου.

Η αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου είναι πλέον συνηθισμένη στη χώρα μας. Λόγω της οικονομικής κρίσης οι περισσότεροι προτιμούν την αγορά ενός μεταχειρισμένου, γιατί την  θεωρούν πιο προσιτή οικονομικά σε σχέση με την αντίστοιχη αγορά ενός καινούριου. Ωστόσο αυτό το οικονομικό όφελος, είναι σε πολλές περιπτώσεις πλαστό, αφού ισοφαρίζεται από τις αυξημένες δαπάνες, που πιθανό να υπάρξουν, σε επισκευές (στα μεταχειρισμένα είναι λογικό να είναι αυξημένες) και σε ανταλλακτικά (γνήσια ή μη). Φυσικά κανείς δεν ξέρει με σιγουριά αν θα υποστεί βλάβη σύντομα ή αργότερα ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, ωστόσο κάποια εξαρτήματα του έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να την εμφανίσουν. Ας δούμε αναλυτικότερα ποια είναι αυτά τα μέρη.   
 Η φθορά στο κιβώτιο ταχυτήτων από την εκτεταμένη χρήση

Είτε είναι αυτόματο, είτε μηχανικό. το κιβώτιο ταχυτήτων θα φθαρεί με την πάροδο του χρόνου και με την εκτεταμένη χρήση. Μάλιστα η οδήγηση μέσα στην πόλη με τις συνεχείς εναλλαγές ταχυτήτων (πρώτη-δευτέρα κλπ) εκτός ότι κουράζουν τον οδηγό αφού έχει σχεδόν πάντα το αριστερό του πόδι πάνω από το πεντάλ του συμπλέκτη, θα φθείρουν τα μηχανικά μέρη και κυρίως το κιβώτιο ταχυτήτων...

Διαβάστε το πλήρες άρθρο στο autotriti.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...