24 Ιουν 2018

Bitter SC: Η μάρκα που μετέτρεπε τα Opel σε..Ferrari!

Η Bitter είναι μια εταιρία που ασχολείται με την κατασκευή σπορ πολυτελών αυτοκινήτων που βασίζεται σε υπάρχοντα μοντέλα της..Opel. Ένα από αυτά, το SC, παρέπεμπε απευθείας στην Ferrari 400 της δεκαετίας του '70, τόσο στο σχήμα, όσο και στις επιδόσεις


Η Erich Bitter Automobil GmbH ( Bitter ) είναι μια μάρκα που κατασκευάζει  premium σπορ-πολυτελή αυτοκίνητα και είχε έδρα αρχικά στη Γερμανία και αργότερα στην Αυστρία . Ο ιδρυτής της Erich Bitter, πρώην οδηγός αγώνων, έγινε στη συνέχεια βελτιωτής , εισαγωγέας και τελικά σχεδιαστής αυτοκινήτων και άρχισε να κατασκευάζει τα δικά του μοντέλα. Ένα από τα πιο φημισμένα μοντέλα που παρήγαγε, ήταν και το SC.
Το Bitter SC  παρουσιάστηκε το 1979 και βασιζόταν στο μεγαλύτερο μοντέλο που παρήγαγε η Open την εποχή εκείνη, το Senator. Ο σχεδιασμός του παρέπεμπε απευθείας στο πολυτελές μοντέλο της Ferrari, την 400


Το SC κινούσε ένας 6κύλινδρος κινητήρας της Opel 3,0 λίτρων και 177 ίππων και ένας 3,9 λίτρων και 207 ίππων. Οι επιδόσεις και με τους 2 κινητήρες ήταν αξιόλογες με τα μέτρα τηε εποχής:
Για την 3λιτρη έκδοση τα 0-100 ερχόταν σε 8,5 δλ και η τελική ήταν 215 χλμ / ώρα. Για την έκδοση με τον κινητήρα των 3,9 λίτρων τα 0-100 ερχόταν σε 7,8 δλ και η τελική ήταν στα 222 χλμ / ώρα. Οι επιδόσεις αυτές αφορούν την κουπέ έκδοση του SC.
Το SC κυκλοφόρησε και σε σεντάν εκδοχή αλλά και σε κάμπριο.


Το Bitter SC κατασκευάστηκε μέχρι το 1989. Παράχθηκαν συνολικά 421 κουπέ, 22 κάμπριο και 5 σεντάν αυτοκίνητα, καθόλου άσχημα για έναν μικρό κατασκευαστή όπως η Bitter.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...