1 Ιουν 2018

Video: Ένα Skoda Octavia diesel 20ετίας διανύει 1300χλμ με ένα γέμισμα!

Τη στιγμή που διαβάζουμε νέα σε σχέση με το πόσο ρυπογόνα είναι τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, ότι πολλές πόλεις θα απαγορεύσουν την κυκλοφορία τους και ότι πολλοί κατασκευαστές θα σταματήσουν να διαθέτουν αυτοκίνητα με πετρελαιοκινητήρες, ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία το νέο αυτό: Ένα Skoda Octavia diesel 20ετίας διένυσε 1300χλμ με ένα μόνο γέμισμα!

Ας πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή. Οι δημοσιογράφοι του περιοδικού Car throttle έβαλαν στόχο να ταξιδέψουν από το Λονδίνο με προορισμό την πίστα του Nurburgring με ένα Skoda Octavia 1.9 tdi 20ετίας και επιστροφή με στόχο να ελέγξουν την αξιοπιστία και την οικονομία του αυτοκινήτου με ένα γέμισμα μέσα σε μια μέρα. Στα πλαίσια επίσης της επίσκεψης στο ring, ήταν προγραμματισμένος και ένας γύρος στην πίστα!
Το Skoda Octavia που είχε είχε ήδη 700.000 χλμ στην πλάτη του ξεκίνησε για τη διαδρομή αυτή με σκοπό να την κάνει εντός 24 ωρών.


Όπως θα δείτε κι εσείς στο video, τα κατάφερε και με το παραπάνω. Κατάφερε κατανάλωση 3,8 λίτρα / 100 χλμ! Αν λάβουμε υπ' όψην ότι το ρεζερβουάρ του Octavia έχει χωρητικότητα 55 λίτρα, τότε συμπαιρένουμε ότι έμειναν και 5,5 λίτρα στο ρεζερβουάρ!
Το παραπάνω εγχείρημα μας βάζει σε σκέψεις στο carblogger.gr καθώς σήμερα οι πετρελαιοκινητήρες είναι στο στόχαστρο μρ τη δικαιολογία ότι ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα. Ωστόσο, οι εκπομπές CO2 τους είναι χαμηλότεροι από τους βενζινοκινητήρες καθώς είναι ανάλογοι της κατανάλωσης.
Αν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε το video που δημιούργησε το περιοδικό car throttle, μπορείτε να ακολουθήσετε το σύνδεσμο:


Είναι κρίμα λοιπόν να πεθάνει τόσο άδοξα ο πετρελαιοκινητήρας καθώς έχει να προσφέρει ακόμα πολλά στην αυτοκίνηση!

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...