13 Σεπ 2016

Αποκλειστική παρουσίαση: Ένα Fiat Brava με..928,000 χλμ!

Έχοντας επαφή χρόνια με το χώρο του αυτοκινήτου, έχουμε ακούσει διάφορες ιστορίες. Αυτή όμως που θα σας πούμε έχει ιδιαίτερη αξία αφενός μεν γιατί αφορά ένα βενζινοκίνητο αυτοκίνητο που έχει διανύσει τον αστρονομικό αριθμό των..928.000 χλμ αφεταίρου το αυτοκίνητο αυτό είναι από έναν κατασκευαστή που δεν θεωρείται από τους κορυφαίους στην αξιοπιστία!


Πριν από λίγο καιρό, μας κίνησε το ενδιαφέρον η αναφορά ενός φίλου του carblogger.gr για ένα Fiat που κοντεύει το 1,000,000 χιλιόμετρα. Επικοινωνήσαμε με τον ιδιοκτήτη και πήραμε πολύτιμο υλικό! Ο κ. Γιώργος με μεγάλη προθυμία (και τον ευχαριστούμε πολύ γι' αυτό) απάντησε σε όλες μας τις ερωτήσεις με κάθε δυνατή λεπτομέρεια για το ιστορικό του αυτοκινήτου. Πρόκειται για ένα Fiat Brava αγορασμένο καινούργιο το 1999 με τον δεκαεξαβάλβιδο κινητήρα των 1242 κ.εκ και των 82 ίππων.
Αρχικά, να διευκρινίσουμε ότι τα χιλιόμετρα που διένυσε το αυτοκίνητο δεν έγιναν με μόνο έναν κινητήρα. Ο πρώτος κινητήρας παρέδωσε το πνεύμα του στις 300.000 χλμ καθώς ο ιδιοκτήτης του μας είπε ότι είχε πέσει πολύ η απόδοσή του και έχρηζε αντικατάστασης.
Έτσι, στα χιλιόμετρα αυτά ο κινητήρας αντικαταστάθηκε με έναν μεταχειρισμένο αγνώστων χιλιομέτρων. Ο κινητήρας αυτός διένυσε άλλα..628,000 χλμ μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές. Πριν λίγες μέρες, τρύπησε μια τάπα από τον κορμό , ανέβασε θερμοκρασία και έκαψε φλάντζα. Η βλάβη αυτή επισκευάστηκε και το αυτοκίνητο συνεχίζει ακάθεκτο να γράφει χιλιόμετρα!
Έτσι, στο διάστημα των 628,000 με τον δεύτερο κινητήρα, το αυτοκίνητο το μόνο που χρειάστηκε εκτός της προγραμματισμένης συντήρησης, ήταν ένα..ψυγείο και μια μίζα(!!)
Άλλες πληροφορίες που μας έδωσε ο κ. Γιώργος, σχετικά μετα αναλώσιμα του ήταν άλλαξε 3 ή 4 φορές δίσκο συμπλέκτη.
Από τα παραπάνω συμπαιρένουμε ότι δεν είναι μόνο τα ιαπωνικά αυτοκίνητα αξιόπιστα. Υπάρχουν και λαμπερά παραδείγματα από άλλους κατασκευαστές που μας δείχνουν την αξία τους!
Θα επανέρθουμε με φωτογραφικό υλικό για το εν λόγω αυτοκίνητο γιατί αξίζει τον κόπο!
Η επίδοση του Fiat Brava που αναφέραμε, έρχεται να επιβεβαιώσει την μεγάλη έρευνα της βρεττανικής ασφαλιστικής warranty direct που παρουσιάσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας αξιολογεί πολύ θετικά την αξιοπιστία των κινητήρων της Fiat

Για να μοιραστείτε μαζί μας κι εσείς την εμπειρία σας με το αυτοκίνητο που οδηγείτε, το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να συμπληρώσετε το σχετικό ερωτηματολόγιο μας, ή να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της σελίδας μας στο facebook

Για να διαβάσετε περισσότερες αναφορές από αυτοκίνητα φίλων και αναγνωστών της σελίδας μας, διαβάστε το σχετικό άρθρο μας
Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...