30 Ιαν 2019

Ποια μοντέλα με keyless είναι «ευκολάκι» για τους κλέφτες ;

Είναι ιδιαίτερα βολικό για τον οδηγό να έχει το κλειδί στην τσέπη του και το αυτοκίνητο να ξεκλειδώνει αυτόματα και να ξεκινάει όταν εκείνος το πλησιάσει. Όμως ο κίνδυνος κλοπής είναι υψηλός και η αυτοκινητοβιομηχανία μάλλον δε δρα επαρκώς. Χρησιμοποιώντας μια κατάλληλη συσκευή για ενίσχυση του ραδιοφωνικού σήματος του κλειδιού οι κλέφτες αυτοκινήτων δρουν πολύ εύκολα.

Παράδειγμα: Είστε στο σούπερ μάρκετ και το αυτοκίνητο είναι στο πάρκινγκ. Ο κλέφτης «χτυπά» το αυτοκίνητό σας, με μια απλή συσκευή σχεδιασμένη να επεκτείνει το σήμα ανίχνευσης του αυτοκινήτου με το κλειδί. Το κλειδί στην τσέπη σας λαμβάνει το σήμα (εκτεταμένη) απόκριση και στέλνει ένα σήμα ανοίγματος στο αυτοκίνητο. Έτσι, η συσκευή λειτουργεί ως γέφυρα μεταξύ του αυτοκινήτου και του λίγο πιο απομακρυσμένου κλειδιού. Το αυτοκίνητο «θεωρεί» ότι το κλειδί βρίσκεται κοντά και ο κλέφτης μπορεί κάλλιστα να ανοίξει την πόρτα, να βάλει μπροστά και να φύγει. Αυτές οι συσκευές δεν κοστίζουν ακριβά (γύρω στα 100€) και διατίθενται σε καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών.

Η ADAC δοκίμασε περισσότερα από 100 μοντέλα και χωρίς καμία εξαίρεση, όλα τα μοντέλα ήταν πολύ εύκολο να ανοιχθούν και να ξεκινήσουν, πράγμα το οποίο κάνει τη δράση των ληστών ιδιαίτερα εύκολη...Διαβάστε το πλήρες άρθρο στο gonews.gr



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...