26 Ιουν 2019

Βενζίνη, diesel, υγραέριο ή φυσικό αέριο;

Πολλά ακούγονται και γράφονται το τελευταίο διάστημα για τα καύσιμα, τις τιμές τους και τις περιβαλλοντικές συνέπειές τους. Ποια είναι όμως η αλήθεια και τι τελικά συμφέρει τους οδηγούς των αυτοκινήτων;

Το θρίλερ με την τιμή της βενζίνης

Η βενζίνη ως το πιο δημοφιλές καύσιμο εδώ και χρόνια στην Ελλάδα χάνει μέρα με την ήμερα μερίδιο της αγοράς της, λόγω των διαρκών ανατιμήσεων και της  «τσουχτερής» τιμής  που έφτασε τα υψηλοτέρα επίπεδα όλων των εποχών το τελευταίο διάστημα, παραμένοντας μέχρι και σήμερα στο 1,60 ευρώ/lt στην Αττική.

Σε σύγκριση με το diesel, βεβαίως, υπερτερεί ως προς κάποια σημεία, όπως το υψηλότερο ενεργειακό δυναμικό, την καλύτερη αίσθηση στην σπορ οδήγηση και την απόδοση στους κινητήρες χαμηλού κυβισμού, ωστόσο η δυσφορία που προκαλεί στην τσέπη των οδηγών την καθιστούν απρόσιτη και καθόλου ελκυστική ως επιλογή καυσίμου, πλέον.

Το diesel και τα χαράτσια

Απαγορεύσεις στις πρωτεύουσες των αναπτυγμένων ευρωπαϊκών χωρών, που καταφθάνουν άμεσα και στην Ελλάδα και επιπλέον φορολογία, αποτελούν μερικούς μόνο από τους λόγους που το δημοφιλέστερο καύσιμο στην Ευρώπη, αποφεύγεται ολοένα και περισσότερο από τους σύγχρονους οδηγούς.

Με βάση τα πρώτα στοιχεία των προπαραγγελιών μεγάλων αντιπροσωπειών της Ελλάδας, διαπιστώνεται ότι μόνο ένας στους πέντε οδηγούς στην Ελλάδα ζητάει να αγοράσει ένα πετρελαιοκίνητο μοντέλο...

Διαβάστε το πλήρες άρθρο στο https://www.newsbeast.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...