29 Νοε 2019

Τα 10 πιο δημοφιλή ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα

Οι Ελληνες αρχίζουν και ανακαλύπτουν τα ηλεκτρικά οχήματα, αφού το πρώτο εξάμηνο του έτους πωλήθηκαν στη χώρα μας 229 τέτοια μοντέλα, έναντι 186 όλο το 2018.

Η ελληνική αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη. Ωστόσο κάτι αρχίζει και κινείται, όπως αποκαλύπτουν τα επίσημα στοιχεία του ελληνικού Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ). Σύμφωνα με αυτά, οι συνολικές ταξινομήσεις ηλεκτρικών (BEV) και plug-in υβριδικών (PHEV) μοντέλων άγγιξαν το πρώτο εξάμηνο του 2019 τις 229, oι οποίες αντιστοιχούν σε ένα ποσοστό 0,35% επί των συνολικών πωλήσεων. Πρόκειται βεβαίως για ένα εξαιρετικά μικρό νούμερο, αρκετά ελπιδοφόρο όμως αν σκεφτούμε ότι πέρυσι είχαν πωληθεί όλον τον χρόνο στην Ελλάδα μόνον 186 αμιγώς ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά Ι.Χ. Η ανοδική τάση αναμένεται να συνεχιστεί με ακόμη εντονότερους ρυθμούς, εφόσον αλλάξει το φορολογικό καθεστώς για το leasing των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ενώ ώθηση στη συγκεκριμένη τεχνολογία θα δώσει και η εισαγωγή περίπου 20 νέων τέτοιων μοντέλων μέχρι τα τέλη του 2020 στην Ελλάδα, αλλά και η δημιουργία ενός στοιχειώδους δικτύου δημόσιων σταθμών φόρτισης.

Ας δούμε λοιπόν τα 10 ηλεκτρικά μοντέλα με τις περισσότερες πωλήσεις και τα υψηλότερα ποσοστά στην κατηγορία τους στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2019.

No 10: Volkswagen UP! BEV, 3,49%


To γερμανικό μίνι εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα 82 ίππων, χάρη στον οποίο επιταχύνει από 0-50 χλμ./ώρα σε μόλις 5''. Ταυτόχρονα προσφέρει 160 χλμ. αυτονομία..

Διαβάστε το πλήρες άρθρο στο www.insider.gr


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...