30 Νοε 2019

Επένδυση σε αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα; Γιατί όχι;

Γενικά, τα αυτοκίνητα τείνουν να χάνουν σταδιακά την αξία μεταπώλησής τους με το χρόνο.  Υπάρχουν όμως ορισμένα που η αξία τους αυξάνεται με την ηλικία τους. Στο άρθρο αυτό κάνουμε μια έρευνα εδώ στο carblogger.gr γύρω από τα αυτοκίνητα που μπορεί κανείς να επενδύσει στην Ελλάδα.

Παρακάτω θα σας παρουσιάζουμε την έρευνα μας γύρω από τα αυτοκίνητα που εκτιμούμε ότι σύντομα η τιμη τους θα πάρει την..ανιούσα όσο περνάει ο καιρός. Είναι τα αυτοκίνητα που θα αποδειχθούν κλασσικά στο μέλλον και προς το παρόν η τιμή τους είναι προσιτή έως πολύ προσιτή στην ελληνική αγορά ως μεταχειρισμένα!

Alfa Romeo 75



Το γεγονός ότι η 75 είναι η τελευταία πραγματική Alfa Romeo γιατί εξελίχθηκε πριν την αγορά της μάρκας από τη Fiat, τα λέει όλα. Πισωκίνητη, με κοφτερή οδική συμπεριφορά, διαθέτει ό,τι χαρακτηρίζει την μιλανέζικη φίρμα. Η γνώμη μας είναι ότι η 75 θα γίνει future classic, οπότε οι τιμή της θα ανέβει τα επόμενα χρονια. Σήμερα, οι τιμές ως μεταχειρισμένο, αρχίζουν από..1000 ευρώ! Όσοι πιστοί λοιπόν επενδύστε!

BMW Z3

Η βαυαρική φίρμα έχει μια μακρά παράδοση σε σπορ αλλά και σε roadster μοντέλα. Η Z3 είναι ένας καθαρόαιμος εκπρόσωπος της κατηγορίας όχι μόνο παγιδεύει το μάτι με το σχεδιασμό της αλλά συναρπάζει και με τα οδικά χαρακτηριστικά της. Οι τιμές της ως μεταχειρισμένο είναι αρκετά προσιτές και αρχίζουν από 3000 ευρώ περίπου


Honda CRX



Το εκπληκτικό CRX εντυπωσίασε το αυτοκινητιστικό κοινό όταν παρουσιάστηκε το μακρινό 1989 τόσο με το εντυπωσιακό σχήμα του, όσο με τους δυνατούς κινητήρες και την οδική συμπεριφορά του. Σήμερα ως μεταχειρισμένο μπορεί να το αποκτήσει κανείς σε τιμές που αρχίζουν από 2000 ευρώ περίπου.

Honda S2000



Έχουμε αναφερθεί ότι ολίγες φορές στο carblogger.gr στο honda s2000. Το αυτοκίνητο που έχει τρελάνει τον αυτοκινητιστικό τύπο σε όλα τα επίπεδα, είναι διεθνώς παραδεκτό ότι αποτελεί ένα future classic. Ήδη έχουμε παρατηρήσει μια άνοδο στην τιμή του τα τελευταία χρόνια. Οι τιμές του ως μεταχειρισμένο αρχίζουν από 10000 ευρώ περίπου.

Διαβάστε επίσης: Πέντε λόγοι που κάνουν το Honda S2000 ένα από τα ελάχιστα πραγματικά σύγχρονα σπορ αυτοκίνητα.

Mini Cooper


Ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα αυτοκίνητα πάνω στη γη είναι το Mini Cooper. Το αυτοκίνητο που είναι ο "πατέρας" των σύγχρονων μικρών αυτοκινήτων, είναι διεθνώς αναγνωρισμένο ως κλασσικό. Τον τελευταίο καιρό έχουν να παίρνουν και στην Ελλάδα οι τιμές του την ανιούσα, αλλά υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ακόμα. Ως μεταχειρισμένο οι τιμές του αρχίζουν από 5000 ευρώ περίπου.

Mazda RX7



Ο,τι γράψαμε για το Honda S2000, ισχύει και για το RX7. Αναγνωρισμένο διεθνώς και στις γενιές του, είναι σοβαρά υποψήφιο για future classic. Οι τιμές του ως μεταχειρισμένο, ήδη έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν οπότε..προλάβετε! Ως μεταχειρισμένο το RX7 της 1ης γενιάς μπορεί να αποκτηθεί με τιμές που αρχίζουν από τα 2000 ευρώ περίπου.

Toyota Celica Mk1-Mk3



Όλες οι πισωκίνητες Celica αρχίζουν να αποκτούν αξία στο χρηματιστήριο των συλλεκτικών αυτοκινήτων. Σπορ σχεδιασμός, αντοχή στο χρόνο, διασκεδαστική οδήγηση λόγω πίσω κίνησης είναι οι άσοι στο μανίκι των Celica των τριών πρώτων γενεών. Οι δυο πρώτες γενιές σπανίζουν στην αγορά, η τρίτη γενιά όμως συναντάται στην αγορά ως μεταχειρισμένο με τιμές που αρχίζουν από 2000 ευρώ.


Peugeot 106 Rally 




Για το Rallye έχουμε γράψει επίσης πολλές φορές στο carblogger.gr. Αγαπήθηκε όσο ελάχιστα αυτοκίνητα λόγω της εκπληκτικής οδικής συμπεριφορας, των επιδόσεων αλλά και των χαμηλών απαιτήσεων συντήρησης γι' αυτά που προσφερει. Λόγω των χαρακτηριστικών του αυτών, υπάρχουν ελάχιστα στην αγορά χωρίς μετατροπές. Αξιολογούμε ότι το αυτοκίνητο αυτό θα πάρει μεγάλη αξία τα επόμενα χρόνια. Σήμερα όμως μπορείτε να αγοράσετε ένα κατω από..1000 ευρώ!

Διαβάστε επίσης: Τα καλύτερα προσθιοκίνητα αυτοκίνητα όλων των εποχών

VW Beetle



Όπως και το mini, έτσι και ο σκαραβαίος έχει γράψει τη δική του ιστορία στην αυτοκίνηση. Μιλάμε για το γνήσιο μοντέλο και όχι το remake του το 1998. Οι τιμές του ως μεταχειρισμένο αρχίζουν από 1500 ευρώ περίπου.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...