5 Δεκ 2021

Όλα τα είδη των Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων

 Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη μπαταριών και ηλεκτροκινητήρα. Έχοντας εισάγει νέες έννοιες στη λειτουργία των αυτοκινήτων, όπως είναι η φόρτιση και η αυτονομία, στα περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα απουσιάζει ο κινητήρας εσωτερικής καύσης. 

Δηλαδή, τη μέχρι πρότινος επικρατούσα τεχνολογία κινητήρων στα αυτοκίνητα με βενζίνη ή πετρέλαιο. Ουσιαστικά, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο δε διαθέτει κινητήρα όπως τον ξέραμε. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι σχεδόν δε διαθέτει κινητήρα.
Αντί της εσωτερική καύσης, χρησιμοποιούνται μπαταρίες – από τις οποίες αντλούν την απαραίτητη ενέργεια για την κίνησή τους. Σε συνδυασμό με την έλλειψη ενός παραδοσιακού κινητήρα, όπως τον έχουμε συνηθίσει, πολλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν διαθέτουν και μια σειρά από άλλα στοιχεία που συναντούσαμε σε όλα τα αυτοκίνητα, όπως οι εξατμίσεις ή το χειροκίνητο κιβώτιο.
Αυτός είναι και ο λόγος που οι ηλεκτροκινητήρες γνωρίζουν ιδιαίτερη δημοφιλία, αφού εκπέμπουν ελάχιστους (ή και καθόλου) ρύπους κατά την κίνησή τους. Αν και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα φαίνονται ως μία ενιαία κατηγορία, υπάρχουν 4 εντελώς διαφορετικοί τύποι ηλεκτρικών αυτοκινήτων...

Διαβάστε περισσότερα στο blog.spotawheel.gr


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...