28 Μαΐ 2022

Πως η Cayenne έσωσε την Porsche

 Η Cayenne, που φέτος συμπληρώνει δύο δεκαετίες ζωής, ήταν το αυτοκίνητο που έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά σε μια αρκετά δύσκολη για την Porsche οικονομική, εμπορική και προϊοντική συγκυρία.

Η μεγάλη πτώση της ισοτιμίας του δολαρίου, η πολιτική της εταιρείας όσον αφορά τη διάρθρωση και το πλήθος των μοντέλων της γκάμας της, αλλά και το υψηλό κόστος παραγωγής στις μονάδες της εταιρείας δημιούργησαν σημαντικά προβλήματα στην Porsche από το 1986 και μετά – οικονομικά αλλά και σε επίπεδο πωλήσεων. Χαρακτηριστικό εν προκειμένω ήταν το γεγονός ότι ο κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων πούλησε μόλις 23.000 αυτοκίνητα το 1991, τα μισά από όσα πριν από 5 χρόνια.
Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Porsche θα κατασκεύαζε ένα τετράθυρο και πενταθέσιο αυτοκίνητο, που συνάμα ήταν και ένα σπορ off-roader. Όπως ήταν προφανές, τα ερωτήματα γύρω από το νέο αυτό εγχείρημα των ανθρώπων από το Ζuffenhausen ήταν πολλά: «Τι δουλειά έχει η Porsche στην κατηγορία αυτή. Τελικά, πρόκειται για μια εταιρεία κατασκευής σπορ αυτοκινήτων;» ...

Διαβάστε περισσότερα στο www.4troxoi.gr


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...