17 Μαΐ 2023

Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota: Αυτός ο νέος κινητήρας θα καταστρέψει ολόκληρη τη βιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων!

 Η Toyota μαγειρεύει κάτι νέο στο γκαράζ της! Και δεν είναι ένα συνηθισμένο όχημα. Μιλάμε για ένα ολοκαίνουργιο, επαναστατικό όχημα υδρογόνου! 


Έτσι, μπορεί να έχετε ακούσει για το Mirai, το όχημα υδρογόνου της Toyota που χρησιμοποιεί κυψέλες καυσίμου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Αλλά τώρα, η Toyota έχει καταλήξει σε κάτι εντελώς διαφορετικό. Το αποκαλούν νέο κινητήρα καύσης υδρογόνου. Στο video που ακολουθεί, βλέπουμε τον Διευθύνοντα 

Διαβάστε επίσης: Έξι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες ενώνονται για να σώσουν τους θερμικούς κινητήρες

Σύμβουλο της Toyota να δηλώνει: "Αυτός ο νέος κινητήρας θα καταστρέψει ολόκληρη τη βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων!". Το νέο αυτό όχημα είναι εμπνευσμένο από το Velocity, το FRAME και το Tech Space. 

Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους κατασκευαστές που έχουν προσανατολιστεί απόλυτα στην έρευνα γύρω από την ηλεκτροκίνηση και την κατασκευή αντίστοιχα ηλακτροκίνητων οχημάτων, η Toyota  επιλέγει έναν διαφορετικό δρόμο. 

Διαβάστε επίσης: Toyota: «Όσο πιέζουμε τον κόσμο για ηλεκτρικά, τόσο δεν τα θέλει»

Συνήθως, οι μηχανές υδρογόνου χρησιμοποιούν κυψέλες που μετατρέπουν το υδρογόνο σε ηλεκτρισμό. Η Toyota άρχισε να αναπτύσει την τεχνολογία αυτή από το 1997 που παρουσιάστηκε το Prius της πρώτης γενιάς. Πρόσφατα, η Toyota παρουσίασε το Corolla Cross H2 concept, ένα πρωτότυπο με κινητήρα εσωτερικής καύσης υδρογόνου. Είναι εφοδιασμένο με έναν υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο κινητήρα 1,6 λίτρων και θωρακισμένες δεξαμενές καυσίμου για την αποθήκευση του εξαιρετικά έφλεκτου υδρογόνου. Με μόλις 5 κιλά υδρογόνου, μπορεί να οδηγηθεί σε απόσταση ως 300 μιλίων (κάπου 450 χλμ). Το μόνο πράγμα που εκπέμπει είναι 50 λίτρα νεροό!


Το υδρογόνο βρίσκεται άφθονο στον πλανήτη μας και έχει τη μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα από οποιαδήποτε άλλη μη πυρηνικής φύσεως πηγή. Δεν παράγει καυσαέρια και μπορεί να παραχθεί από διάφορες πηγές με ποικίκους τρόπους. Ο ανεφοαδιασμός ενός οχήματος με υδρογόνο διαρκεί μόνο 90 δευτερόλεπτα!
Στο άμεσο μέλλον η Toyota θα μας εκπλήξει με έναν νέας τεχνολογίας κινητήρα υδρογόνου που θα τοποθετηθεί σε ένα ή περισσότερα οχήματα της.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο παρακάτω video:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...