4 Ιουν 2023

Μικροσκοπικός κινητήρας υδρογόνου 10 κιλών μπορεί να αντικαταστήσει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης

 Η Aquarius Engines με έδρα το Ισραήλ παρουσίασε έναν νέο κινητήρα υδρογόνου που λέει ότι θα μπορούσε να εξαλείψει την παγκόσμια εξάρτηση από κυψέλες καυσίμου υδρογόνου και ορυκτά καύσιμα, εξήγησε η εταιρεία σε δήλωση τύπου μέσω του PR Newswire .

Το μηχάνημα, το οποίο ζυγίζει μόνο 22 λίβρες (10 κιλά), είναι ένας γραμμικός κινητήρας μονού εμβόλου, που λειτουργεί αποκλειστικά με υδρογόνο. Καθώς έχει μόνο 20 εξαρτήματα και ένα κινούμενο μέρος, ο κινητήρας είναι επίσης πολύ φθηνότερος στην παραγωγή και τη συντήρηση από τους παραδοσιακούς κινητήρες.
Αν και η Aquarius Engines έχει μέχρι στιγμής δημοσιεύσει ελάχιστα χαρακτηριστικά για τον νέο της κινητήρα, η εταιρεία λέει ότι ο  «ελαφρύς σχεδιασμός και η μοναδική εσωτερική μέθοδος ανταλλαγής αερίων του Aquarius Hydrogen Engine θα μειώσει σημαντικά τις εκπομπές και το παγκόσμιο αποτύπωμα άνθρακα».

Η εταιρεία είπε ότι ο νέος κινητήρας υδρογόνου πέρασε με επιτυχία μια δοκιμή από την αυστριακή εταιρεία μηχανικών AVL-Schrick, δείχνοντας ότι το μοντέλο όντως λειτουργεί με υδρογόνο.

«Ήταν πάντα το όνειρό μας στην Aquarius Engines να εισπνέουμε οξυγόνο στην τεχνολογία υδρογόνου ως καύσιμο του μέλλοντος», δήλωσε η Gal Fridman, Πρόεδρος της Aquarius Engines.

«Από τις αρχικές δοκιμές φαίνεται ότι ο κινητήρας υδρογόνου μας, που δεν απαιτεί δαπανηρές κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, θα μπορούσε να είναι η προσιτή, πράσινη και βιώσιμη απάντηση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι παγκόσμιες μεταφορές και η απομακρυσμένη παραγωγή ενέργειας», συνέχισε ο Fridman. «Καθώς ο κόσμος απομακρύνεται από τα ορυκτά καύσιμα, ο νέος μας κινητήρας υδρογόνου θα μπορούσε να προκαλέσει την αυγή της εποχής του Υδροχόου»...

Πηγή

interestingengineering.com


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...