25 Ιουν 2023

Στη μνήμη του Άρη Σταθακη..

Ήταν 13 Ιουνίου του 2014 που έφυγε από κοντά μας στα 71 του χρόνια ο πολύς Αρης Σταθάκης

Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΑΡΗΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ Δημοσιογραφος και βουλευτής Λατρης του αυτοκινήτου και από τους λίγους που προσπάθησαν να αλλάξουν πολλά σημαντικά πράγματα που αφορούσαν θέματα ασφάλειας και κυκλοφοριακης αγωγής ο Άρης σταθακης είχε διατελέσει πρόεδρος της επιτροπής οδικής ασφαλείας .. 
Γεννήθηκε στον Ασωπό Λακωνίας την 25η Μαρτίου του 1943 
Ήταν ο πρώτος βουλευτής που παρέδωσε το βουλευτικό του αυτοκίνητο και κυκλοφορούσε με το δικό του, υβριδικό αυτοκίνητο!
Μέσα από την εκπομπή του έμαθε στους Έλληνες οδηγούς τη χρήση της ζώνης ασφαλείας.
Τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό βραβείο του Ιδρύματος Μπότση το 1992 "Για την προσφορά του στην κοινωνία". και από την Ακαδημία Αθηνών για την προσφορά του στην Οδική Ασφάλεια το 2008.
Η σταδιοδρομία του ξεκίνησε από την εφημερίδα "Νέα Πολιτεία" ως συντάκτης αυτοκινήτου. Παράλληλα ήταν οδηγός αγώνων αυτοκινήτων από το 1968 ως το 1984 .. 
Εξελέγη βουλευτής χωρίς προεκλογικές ομιλίες και συγκεντρώσεις, χωρίς αφίσες, πανώ, και φωτογραφίες.Δεν είχε πολιτικό γραφείο. Δεν είχε οδηγό. Δεν είχε αστυνομικούς-σωματοφύλακες (ζήτησε να πάνε σε αστυνομικά τμήματα για να προστατεύουν τους πολίτες) 
Μεταξύ 1993-1998 , διατέλεσε Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Συντακτών Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτας ενώ παράλληλα αρθρογραφούσε σε μεγάλα Ειδικά περιοδικά Αυτοκινήτου ( «Πίστες & Δρόμοι», «Car & Driver», «Νέα της ΕΛΠΑ», «4 Τροχοί» και «Αuto-Εξπρές») Ο Άρης Σταθάκης υπήρξε κορυφαίος δημοσιογράφος, ειδικός σε θέματα αυτοκινήτου και Οδικής Ασφάλειας 
ΑΡΗ  θα είσαι για πάντα στις καρδιές μας ... Αθανατος ❤️🙏🇬🇷
(Χερμπι-Ιακωβος Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το StAr «Ίδρυμα Άρη Σταθάκη για την Οδική Ασφάλεια )

Πηγή: Post του χρήστη Herby Iakovos μέσω facebook


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...