23 Δεκ 2011

Παράταση του μέτρου της απόσυσρσης και για το 2012

Για έναν χρόνο παρατείνεται η απόσυρση αυτοκινήτων ΙΧ και ελαφρών φορτηγών, την ώρα που για πρώτη φορά θα «συμμετέχουν» και τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ.
Την ίδια στιγμή εξασφαλίζονται και όσοι είχαν αποσύρει αυτοκίνητο μέσα στο 2011 αλλά δεν είχαν προλάβει να «εξαργυρώσουν» το όφελος με αγορά καινούργιου ΙΧ. Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση (θα περάσει από τη Βουλή με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου) αναμένεται να πάρουν παράταση για 6 μήνες και τα καινούργια και εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ προδιαγραφών Euro4 που ήδη βρίσκονται στους τελωνειακούς χώρους.



Η παράταση θα ισχύσει για ένα ολόκληρο έτος, μέχρι το τέλος του 2012. Πάντως, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η ανταπόκριση των πολιτών στην απόσυρση ήταν μάλλον χλιαρή. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος, από τον Φεβρουάριο, οπότε άρχισε να ισχύει το μέτρο, μέχρι και τον Νοέμβριο αποσύρθηκαν 81.751 οχήματα. Από αυτά, ωστόσο, μόλις 33.384 αξιοποιήθηκαν για την ταξινόμηση νέων επιβατικών Ι.Χ., χρησιμοποιήθηκαν δηλαδή για την αγορά νέων αυτοκινήτων με μειωμένο ή μηδενικό τέλος ταξινόμησης.
Σε κάθε περίπτωση, η απόσυρση για το 2012 θα αφορά αγορά αυτοκινήτων (καινούργιων ή μεταχειρισμένων) προδιαγραφών Euro5, ενώ η ισχύς του «πράσινου δακτυλίου» από τον Μάιο στην Αθήνα ανοίγει την πόρτα και για σχετικές ρυθμίσεις που θα αφορούν και τα βαρέα φορτηγά, αφού αν αυτά είναι παλαιάς τεχνολογίας δεν θα μπορούν να μπαίνουν στο κέντρο.
 
Πηγές
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...