25 Φεβ 2012

Αυτοκίνητο που κινείται με πεπιεσμένο αέρα;!

Το πρώτο αυτοκίνητο που κινείται με πεπιεσμένο αέρα είναι γεγονός! Πρόκειται για το MDI Air Car, ένα πρωτοποριακό όχημα που δημιουργήθηκε μετά από ολόκληρη δεκαετία έρευνας, και που φιλοδοξεί να αλλάξει πολλά στον τομέα των μετακινήσεων.Το αυτοκίνητο πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2012. Σύμφωνα με τον εφευρέτη του οι επιφυλάξεις κάμφθηκαν μετά από τη μεγάλη άυξηση τον τελευταίο καιρό στην τιμή του πετρελαίου.


Ανάλογα με τις απαιτήσεις της χρήσης (Ι.Χ., ταξί κ.α.), το MDI Air Car θα κυκλοφορήσει σε διάφορα μοντέλα. Τα οχήματα θα έχουν τη δυνατότητα λειτουργίας με δύο τρόπους: Για μετακινήσεις κυρίως εντός πόλεων, κίνηση μόνο με πεπιεσμένο αέρα, σε ταχύτητες ως 50 Km/h, χωρίς εκπομπή ρύπων. 


  Για μεγαλύτερη αυτονομία (έως 2000 Km), και υψηλότερες ταχύτητες, συνδυασμό κίνησης με πεπιεσμένο αέρα και συμβατικά καύσιμα (ή βελτιωμένα οικολογικά) που εξασφαλίζει ελάχιστη εκπομπή ρύπων. 


 Η ΜDΙ έχει αναπτύξει επίσης και ένα μικρό διθέσιο τετράτροχο όχημα, το ΟneFlowΑir, το οποίο συνδυάζει το σύστημα κίνησης με συμπιεσμένο αέρα και έναν συμβατικό κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η αυτονομία του, όταν η κίνηση γίνεται μόνο με αέρα, φθάνει τα 100 χιλιόμετρα, ενώ όταν βάζει σε λειτουργία και τους δύο κινητήρες, πλησιάζει τα 900 χιλιόμετρα.
 
Πηγές

Περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ, τεύχος Φεβρουαρίου 2012
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...