7 Φεβ 2012

Η TUC Eco Racing ξανά στην 1η Θέση του Διαγωνισμού Ασφάλειας Οχημάτων (ADAC Safety Award) και για το 2011!

Η ομάδα επιστρέφει φέτος απο τον Διεθνή Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell στην Γερμανία, κατακτώντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρώτο βραβείο (και το τρόπαιο) στον διαγωνισμό Ασφάλειας (ADAC Safety Award)!

Η TUC Eco Racing team συμμετείχε φέτος, για τέταρτη φορά, στον διεθνή μαραθώνιο οικονομίας καυσίμου Shell Eco Marathon 2011, που πραγματοποιήθηκε (26-28 Μαίου) στην πίστα Eurospeedway Lausitz, στην Γερμανία. Σε αυτόν συμμετείχαν 212 ομάδες εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από όλο τον κόσμο. Στην μεγάλη κατηγορία οχημάτων του διαγωνισμού, δηλαδή τα οχήματα πόλης (Urban Concept), στην οποία συμμετέχει και το Πολυτεχνείο Κρήτης με το ER11, πήραν μέρος 64 ομάδες.


Στο νέο όχημα που παρουσίασε η ελληνική ομάδα (εξέλιξη του περυσινού μοντέλου), προστέθηκαν αρκετά νέα συστήματα που στόχο είχαν τόσο την ασφάλεια όσο και την συνεχή ενημέρωση του οδηγού, όπως η καταγραφή δεδομένων κατά την διάρκεια του αγώνα από αισθητήρες και η παρουσίαση τους σε οθόνη αφής και η εξέλιξη ενός καινοτόμου ηχητικού συστήματος προειδοποίησης πεζών, δικυκλιστών και ατόμων με ειδικές ανάγκες. Αυτά έφεραν και την διάκριση καθώς η ομάδα επέστρεψε με ένα ακόμη τρόπαιο, την πρώτη θέση στον Διαγωνισμό Ασφάλειας οχημάτων (ADAC Safety Award). Μάλιστα, η κριτική επιτροπή τόσο από το βάθρο της απονομής όσο και στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού τόνισε την αξία της ελληνικής συμμετοχής, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Οι κριτές έντυπωσιάστηκαν τόσο από την οργάνωση του χώρου της ομάδας αλλά και από το όχημα, τα οποία ξεπερνούσαν τις προσδοκίες μας σε επίπεδο ασφάλειας. Χρησιμοποίησαν τις εμπειρίες της προηγούμενης χρονιάς και ανέπτυξαν και υλοποίησαν μια μοναδική ιδέα ενός συστήματος προειδοποίησης πεζών....»


Ωστόσο, στο όχημα ER11 έγιναν σημαντικές βελτιώσεις και σε άλλους τομείς (ηλεκτρικά και μηχανικά συστήματα) ώστε να αποκτήσει καλύτερη ποιότητα κύλισης και να βελτιωθεί η κατανάλωση καυσίμου. Και αυτός ο στόχος επετεύχθει καθώς η ομάδα κατάφερε επίδοση 45 Km/KWh και κατετάγει τελικά στην 8η θέση της κατηγορίας της.

  Χαρακτηριστικά Συμμετοχής

    Όνομα Συμμετοχής: TUC Eco Racing
    Αριθμός Ομάδας: 616
    Κατηγορία Συμμετοχής: Πανεπιστήμιο
    Κατηγορία Οχήματος: Urban Vehicles
    Μονάδα Παραγωγής Ενέργειας: Κυψέλες Υδρογόνου
    Κινητήρας: Ηλεκτρικός

 Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν γενικά η Ελληνική παρουσία στον διαγωνισμό καθώς και οι άλλες δύο ομάδες (Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και ΣΕΚ Αιγάλεω) τερμάτισαν στην 7η και 38η θέση της κατηγορίας των πρωτότυπων οχημάτων (prototypes).

Συγχαρητήρια και από εμάς στους ανθρώπους αυτούς που κόντρα στο αρνητικό κλίμα της κρίσης κρατούν τη σημαία της πατρίδας μας ψηλά!
Πηγή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...