21 Δεκ 2012

Δωρεάν μοντέλα αυτοκινήτων υπό κλίμακα; Η λύση είναι μια: Paper cars!

Η αυτοκίνηση δεν έχει να κάνει μόνο με την ενασχόληση με τα νέα και παλιότερα μοντέλα αυτοκινήτων  Είναι ένα πολυδιάστατο θέμα και μπορεί να περιλαμβάνει οτιδήποτε έχει σχέση άμεσα ή έμμεσα με αυτό. Αυτοκίνηση μπορεί να είναι και μια ταινία με κεντρικό θέμα το αυτοκίνητο ή ένα video game με αυτοκίνητα.
Στην προκειμένη περίπτωση εμείς θα ασχοληθούμε με ένα άλλο θέμα που σχετίζεται με το αυτοκίνητο: Την κατασκευή μοντέλων υπό κλίμακα με πρώτη ύλη το χαρτί και μάλιστα εντελώς δωρεάν!  Σας φαίνεται λοιπόν όμορφο το μοντέλο της παρακάτω φωτογραφίας; Αν ναι, δείτε παρακάτω πως να το φτιάξετε ανέξοδα!




Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας έγχρωμος εκτυπωτής που να τυπώνει σελίδες μεγέθους Α4, λευκές σελίδες από κάπως χοντρό χαρτί, ένα ψαλίδι, μια κόλλα και αρκετό μεράκι! 
Ψάχνοντας στον παγκόσμιο ιστό, μπορεί να βρει κανείς σχέδια από τα περισσότερα δημοφιλή  μοντέλα αυτοκινήτων που έχουν κυκλοφορήσει. Τα σχέδια αυτά τα βρίσκουμε συνήθως είτε σε έγγραφα τύπου pdf, είτε σε εικόνες αρχείων τύπου jpeg. Τα τυπώνουμε, τα κόβουμε και έπειτα κολλάμε τα επιμέρους τμήματα και έτοιμο το νέο μας μοντέλο.
Ψάχνοντας βρήκαμε μεγάλη ποικιλία σχεδίων. Από απλά σχέδια μοντέλων που είναι πολύ εύκολα στην κατασκευή τους αλλά με μικρό επίπεδο λεπτομέρειας, μέχρι σχέδια πολύ λεπτομερή που απαιτούν κόπο και χρόνο, το αποτέλεσμα όμως θα μας αποζημιώσει!
Παρακάτω θα σας δείξουμε μερικά σχέδια από μοντέλα που μας άρεσαν. Σας προτρέπουμε λοιπόν να αρχίσετε και εσείς με αυτό το νέο χόμπι.

Porsche 911


Το μοντέλο της πρώτης φωτογραφίας του άρθρου. Ακολουθώντας τους σύνδεσμο1 και σύνδεσμο2 μπορείτε να κατεβάσετε και να τυπώσετε τα σχετικά σχέδια για να το φτιάξετε
Το ίδιο μοντέλο σε χρώμα πορτοκαλί: συνδεσμος1, συνδεσμος2

BMW Mini


Ένα απλό σχέδιο με χαμηλό επίπεδο λεπτομέρειας. Ακολουθήσετε το σύνδεσμο για να κατεβάσετε το σχέδιο

Mitsubishi Lancer EVO IX


Ένα μέτριας λεπτομέρειας σχέδιο που μπορείτε να κατεβάσετε ακολουθώντας το σύνδεσμο

Chevrolet Camaro


Ένα εξαιρετικά λεπτομερές σχέδιο για όσους έχου πολύ υπομονή αλλά και μεράκι. Οδηγίες και σχέδια αλολουθώντας το σύνδεσμο

Bugatti Veyron



Για όσους θέλουν να αποκτήσουν δωρεάν μια Veyron, υπάρχει λύση και βρίσκεται στο σύνδεσμο αυτόν! Εξαιρετικό επίπεδο λεπτομέρειας: 44 σελίδες για εκτύπωση και 159 τμήματα..

Lamborghini Murcielago


Εξαιρετικό επίπεδο λεπτομέρειας, λεπτομερείς οδηγίες. Ακολουθήστε το σύνδεσμο για να γίνει δική σας!

Subaru Impreza 2006


Οι εικόνες μιλούν μόνες τους.. Στο σύνδεσμο τα σχέδια και στο σύνδεσμο  οι οδηγίες κατασκευής

Αυτά ήταν μερικά από τα σχέδια για κατασκευή αυτοκινήτων από χαρτί που μας άρεσαν. Μπορείτε να βρείτε πάρα πολλά και να μας ενημερώσετε με τις δικές σας προτιμήσεις ακολουθώντας τους παρακάτω συνδέσμους και ψάχνωντας στο ιντερνετ με λέξεις κλειδιά paper cars
Ιστότοποι και άλλες πηγές που παρέχουν σχέδια για κατασκευή paper cars:









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...