17 Νοε 2013

Νέο Nissan Note: Μια νέα νότα στην ελληνική αγορά!

Το νέο Nissan Note κατέφθασε στην ελληνική αγορά για να αντικαταστήσει το όχι απαραίτητα γερασμένο προκάτοχο του. Το νέο Note όμως έχει πολλούς άσσους στο μανίκι του για να του εξασφαλίσουν μια πετυχημένη πορεία στην ελληνική αλλά και στην παγκόσμια αγορά. 


Το αυτοκίνητο ανήκει στην κατηγορία των σουπερμίνι καθώς το μήκος του είναι λίγο παραπάνω από τα 4 μέτρα. Οι χώροι του όμως συναγωνίζονται την αμέσως επόμενη κατηγορία των μικρομεσαίων αυτοκινήτων.
Από design οι σχεδιαστές του Note δίνουν ρέστα καθώς το προχωρημένο σχέδιο του απερχόμενου μοντέλου το πήγαν πολλά βήματα πιο πέρα καθώς κατάφεραν περίτεχνα να κρύψουν τη λογική του "κουτιού" που συνοδεύει ένα πολυμορφικό αυτοκίνητο και να του δώσουν ένα σφηνοειδές σχήμα και λεπτομέρειες που σαγηνεύουν το μάτι.
Ένα σύνολο από καινοτομίες περιλαμβάνει στις πλουσιότερες εκδόσεις του όπως προειδοποίηση τυφλού σημείου (Blind Spot Warning), απότομης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Departure Warning), καθώς και το προηγμένο σύστημα πανοραμικής θέασης (Around View Monitor), που παρέχει στον οδηγό του Note απεικόνιση του αυτοκινήτου από όλες τις γωνίες.
Οι κινητήρες που διατίθενται με το Note είναι ένας βενζινοκινητήρας 1,2 λίτρων και 80 ίππων, ο ίδιος που "φοράει" και το  Micra και καταφέρνει με τη συνδρομή ενός συστήματος Start & Stop να έχει εκπομπές ρύπων κάτω από το όριο των 100 gr / km και να μην πληρώνει τέλη κυκλοφορίας. Το ίδιο συμβαίνει και με τον 2ο κινητήρα του αυτοκινήτου που είναι αυτός που συναντάμε σε πολλά μοντέλα της Renault και Dacia με κυβισμό 1,5 λίτρων και 90 ίππων.
Η πιο προσιτή έκδοση του μοντέλου με τον κινητήρα βενζίνης κοστίζει συμπεριλαμβανομένου του όφελους απόσυρσης 11950 ευρώ που είναι αρκετά ανταγωνιστική. Η τιμή εκκίνησης για τα πετρελαιοκίνητα Note είναι τα 15.810 ευρώ ή 14.490 με απόσυρση.
Προβλέπουμε το Note να είναι πολύ σκληρό καρύδι στην αρένα των πωλήσεων καθώς λαμβάνοντας υπ'όψη και την αξιοπιστία που συνοδεύει το όνομα Nissan, να κλέβει αρκετές πωλήσεις στην κατηγορία των σούπερμινι αλλά και των μικρομεσαίων καθώς σε επίπεδο τιμής κτήσης και εξόδων συντήρησης είναι σούπερμίνι ενώ σαν χώροι είναι μικρομεσαίο!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...