29 Μαΐ 2014

Έχετε αποκλείσει την αγορά δίλιτρου μεταχειρισμένου; Ξανασκεφτείτε το!

Στην εποχή μας που η καλή μας κυβέρνηση θεωρεί ότι η κατοχή ενός δίλιτρου αυτοκινήτου είναι είδος πολυτελείας, τα αυτοκίνητα αυτού του κυβισμού έχουν απαξιωθεί πλήρως. Πολλά μοντέλα που αγοράστηκαν αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, πωλούνται για ένα "κομμάτι ψωμί" σήμερα! Και όλα αυτά γιατί η κατοχή ενός αυτοκινήτου με κινητήρια 2000 κυβικών συνεπάγεται 660 ευρώ τέλη κυκλοφορίας + έκτακτη εισφορά που κυμαίνεται από 330 ευρώ έως 0 για αυτοκίνητα άνω της δεκαετίας. Παρόλα αυτά υπάρχουν πραγματικά αξιόλογα αυτοκίνητα με κυβισμό 2 λίτρων που κοστίζουν πολύ πολύ λιγότερο από την τιμή αγοράστηκαν καινούργια και αξίζει η αγορά τους ακόμη και σήμερα!



Αν το σκεφτεί κανείς πιο ψύχραιμα και πάρει χαρτί και μολύβι, η κατοχή ενός δίλιτρου αυτοκινήτου  μεγαλύτερου της δεκαετίας (άρα 0 ευρώ έκτακτη εισφορά) σε σύγκριση με ένα 1,8 λίτρων κοστίζει 660-300 = 330 ευρώ περισσότερα σε τέλη κυκλοφορίας. Αν το διαιρέσουμε το ποσό αυτό δια 12 έχουμε ένα ποσό των 27,5 ευρώ. Τόσο περισσότερο θα μας βγαίνει το μήνα η κατοχή ενός δίλιτρου! Το τεκμήριο ενός τέτοιου αυτοκινήτου άνω της δεκαετίας είναι στα 4400 ευρώ που πιστεύουμε ότι δεν είναι απαγορευτικό. Η ασφάλιση του είναι επίσης λίγο ακριβότερη από τα 1800άρια, χωρίς οι διαφορές να είναι υπερβολικές. Ωστόσο θα μας αποζημειώσει και με το παραπάνω με την χαμηλότερη τιμή κτήσης του σε σύγκριση με αντίστοιχα 1800άρια και 1600άρια αλλά και με την οδηγική απόλαυση που θα μας προσφέρει απλόχερα!
Έτσι στο άρθρο αυτό συλλέξαμε κάποια πολύ αξιόλογα αυτοκίνητα με κυβισμό 2000 κυβικών που μπορούμε να απολαύσουμε σήμερα καταβάλλοντας ελάχιστα για την αξία τους χρήματα.

Για..προεδρικές ανέσεις και κύρος!

Bmw 520i Ε39


Η σειρά 5 της BMW με κωδικό E39 που παράχθηκε από το 1995 ως το 2002, έχει χαρακτηριστεί από τον ειδικό τύπο ως "το καλύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο"! Κράτημα, άνεση,  ποιότητα, χώροι και επιδόσεις σε υπερθετικά επίπεδα και σίγουρα καμιά σχέση με το 1400 GLX που οδηγούσαμε. Τιμή; Στις αγγελίες μεταχειρισμένων, είδαμε μοντέλο του 2000 με 2500 ευρώ!

Mercedes E 200 

Όταν πριν καμιά δεκαριά χρόνια που κοιτούσαμε την E class, συλλογιζόμασταν "ποιο ματσό την έχει!". Σήμερα μπορεί να αποκτήσει ένα μοντέλο του έτους 2000 και ο υπάλληλάκος που έχει στην άκρη..2000 ευρώ!

Volvo S80 


Το alter ego των BMW και Mercedes ακούει στο όνομα Volvo και δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από τους δυο γερμανούς κατασκευαστές. Στην έρευνα μας βρήκαμε μοντέλο του 2002 με..2800 ευρώ!

Αρχοντικά κουπέ και κάμπριο

Alfa Romeo GT


H GT εμφανίστηκε το 2003 και κέρδισε με την φινέτσα την ομορφιά και το κράτημα της το αγοραστικό κοινό. Οι κινητήρες αρχίζουν από τα 1,8 λίτρα, ωστόσο οι δίλιτρες εκδόσεις υπάρχουν και είναι κατά κανόνα φθηνότερες από τις 1,8! Για την GT βρήκαμε μοντέλο του 2005 με 4000 ευρώ!

Honda Prelude    


Το Plelude δεν κυκλοφόρησε πολύ στην Ελλάδα λόγω του κυβισμού και της ακριβής τιμής του. Δεν παύει όμως να είναι ένα πανέμορφο κουπέ που γυρίζει κεφάλια και με τον ολοζώντανο δίλιτρο της Honda κάτω από το καπό μπορεί να μας φέρει το χαμόγελο στα χείλη! Οι τιμές για μοντέλα του 2000 αρχίζουν από 3000 ευρώ.

Peugeot 406 coupe PINFARINA


Το πανέμορφο κουπέ της φωτογραφίας ακούει στο όνομα 406 coupe και είναι ένα από τα ομορφότερα αυτοκίνητα που σχεδιάστηκαν ποτέ. Μπορεί οι επιδόσεις να μην φέρνουν ρίγος, ωστόσο θα πιάσετε τον εαυτό σας να το χαζεύει πάντα μερικές στιγμές αφού το παρκάρετε.Δικό σας ένα μοντέλο του 2000 από 2500 ευρώ σύμφωνα με τις αγγελίες μεταχειρισμένων.

Honda S 2000


Αν η πίσω κίνηση, τα πολλά άλογα (220) και τα ρόουντστερ είναι προτίμησή σας, τότε το S2000 σας ταιριάζει γάντι. Αφήστε που σε λίγα χρόνια θα είναι κλασσικό!  Ενα μοντέλο του  2000 θα το βρείτε σε τιμές που αρχίζουν από 5500 ευρώ.

Mercedes SLK

Το πρώτο κουπέ κάμπριο αυτοκίνητο με μεταλλική οροφή ανήκει σίγουρα στην SLK που εντυπωσίασε τους πάντες όταν παρουσιάστηκε. Βέβαια τότε κόστιζε και όσο ένα διαμέρισμα, τώρα όμως με 3000 ευρώ περίπου παίρνουμε ένα μοντέλο του 2000!

Για περιπέτεια

Honda CR-V


Το όμορφο SUV της Honda συνδύαζε χώρους, εκτός δρόμου δυνατότητες (περιορισμένες όμως) και τηρουμένων των αναλογιών οικονομία στο καύσιμο καθώς η τετρακίνηση δεν ήταν μόνιμη! Για εσάς τους λάτρεις των SUV το CRV (μοντέλο '99) μπορείτε να το βρείτε με τιμές γύρω στις 3000 ευρώ.

Subaru Forester 


Το Forester ήταν κι αυτό ένα SUV που δεν ήταν καθαρόαιμο 4Χ4 ως προς τις δυνατότητες του σε εκτός δρόμου διαδρομές. Ωστόσο κρατούσε στο δρόμο σαν τραίνο, πήγαινε γρήγορα και ο κινητήρας boxer του παρήγαγε έναν υπέρχο ήχο. Δικό σας από 2900 ευρώ για μοντέλο του 2001 σύμφωνα με τις αγγελίες.

Για πραγματική ταχύτητα

Ford Focus ST 170PS 




Το Focus ST έχει γράψει τη δική του ιστορία τόσο στους αγώνες, όσο και στις συζητήσεις των κοντράκηδων αλλά και των εραστών της γρήγορης οδήγησης. Το αυτοκίνητο με επιδόσεις που κόβουν την ανάσα και εξωπραγματικό κράτημα στο δρόμο μπορεί να γίνει δικό σας μόλις με 2000 ευρώ (μοντέλο 2003)! Κρίμα σ' αυτούς που αναγκάζονται να τα "σκοτώσουν"

Honda Civic TYPE R 220 HP



Το Type-R όπως και το Focus ST είχαν κάνει τους δημοσιογράφους του ειδικού τύπου να παραμιλάνε για το κράτημα αλλά και την ταχύτητα του. 220 άλογα με το κόκκινο του στροφομέτρου να αρχίζει στις 9000 στροφές και μπλοκέ διαφορικό ήταν ο φονέας γιγάντων της εποχής του. Δικό σας με τιμές που αρχίζουν από 5000 ευρώ για μοντέλο του 2004 σύμφωνα με τις αγγελίες.

Σχετικά άρθρα: 
Απαξίωση δίλιτρων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και σύγκριση με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...