16 Ιουν 2014

Νέο Hyundai i10: Μια A-Class από..την Κορέα!

Το νέο Hyundai i10 είναι πλέον στις εκθέσεις της αντιπροσωπείας της μάρκας στοχεύοντας στην κορυφή της κατηγορίας των μικρών αυτοκινήτων χωρίς παραχωρήσεις και συμβιβασμούς σε κανέναν τομέα. Οι Κορεάτες προίκισαν με μοναδικά χαρακτηριστικά το νέο τους μοντέλο που τα συναντάει κανείς μόνο σε αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας. Ειδού λοιπόν η κορεάτικη A-Class!


Δεν είναι καθόλου τυχαίος ο παραλληλισμός που κάνουμε με το γερμανικό μοντέλο της Mercedes. Από άποψη σχεδιασμού, αν προσέξετε το προφίλ, θα παρατηρήσετε την συνάφεια στο σχεδιασμό των γυάλινων επιφανειών στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου που είναι εμπνευσμένο από την πρώτη και τη δεύτερη γενιά της A Class.



Αυτό δεν είναι κατ' ανάγκη κακό, καθώς το νέο i10 δεν αντιγράφει, προσαρμόζει όμως την σχεδιαστική ιδέα του πίσω μέρους της A Class στο δικό του σχήμα.
Σε ένα άλλο σημείο που μοιάζει στην A Class  είναι η ποιότητα κατασκευής του. Παρόλο που πρόκειται στην ουσία για αυτοκίνητο της μικρής κατηγορίας, η συναρμογή, η ποιότητα των υλικών του εσωτερικού του και η ποιότητα κύλισης παραπέμπουν σε αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας. Δεν είναι τυχαίο που το i10 βραβεύθηκε με τον τίτλο AutoBest 2014 με κύρια ατού του την υψηλή ποιότητα του και την ευρυχωρία του, δυο στοιχεία που χαρακτήριζαν επίσης τα μοντέλα της A Class.


Και στον τομέα της παθητικής ασφάλειας το i10 τα κατάφερε ικανοποιητικά για την κατηγορία του κατακτώντας 4 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης και "έχασε" στο νήμα το πέμπτο αστέρι. 
Εκεί που το i10 δεν έμοιασε την A Class, είναι στην τιμή αγοράς του. Όταν παραγόταν η A Class της 1ης γενιάς κόστιζε 18000€, η δεύτερη κάπου 20000€, το i10 αρχίζει από τα 9000€ περίπου με τον μικρό κινητήρα του ενός λίτρου!
Σε ένα άλλο σημείο που σταματούν επίσης οι ομοιότητες, είναι η πενταετή εγγύηση των μηχανικών μερών του του i10.

Τελικά, η Hyundai έπαψε πλέον να βασίζεται στις χαμηλές τιμές των προϊόντων της και ανέβασε την τιμή στο επίπεδο των ανταγωνιστικών αυτοκινήτων. Ταυτόχρονα όμως έκανε και άλμα στην ποιότητα των προϊόντων της κοιτάζοντας στα ίσια και ξεπερνώντας σε κάποια σημεία τον ανταγωνισμό.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...