14 Ιουν 2014

Tips και κολπάκια για επιτυχημένη αγορά και πώληση αυτοκινήτου στο car.gr

Ο ιστότοπος www.car.gr είναι σήμερα το δημοφιλέστερο ψαχτήρι για αγορά αλλά και πώληση μεταχειρισμένου αυτοκινήτου φιλοξενώντας δωρεάν δεκάδες χιλιάδες αγγελιών εμπόρων και ιδιωτών που επιθυμούν να πουλήσουν το αυτοκίνητο τους. Είτε θέλουμε να πουλήσουμε είτε να βρούμε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο για αγορά, υπάρχουν κάποια πολύτιμα κολπάκια που θα διευκολύνουν το σκοπό μας!

Για πωλητές

Ας υποθέσουμε ότι επιθυμείτε να πουλήσετε το αυτοκίνητο σας και αποφασίζετε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο car.gr για να δημιουργήσετε μια αγγελία πώλησης.

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να δηλώσετε σωστά τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου σας όπως υον κυβισμό του, την ιπποδύναμη κλπ.

Δεύτερο σημαντικό είναι να γράψετε κάποιο δικό σας κείμενο που να καθρεφτίζει την κατάσταση του αυτοκινήτου σας. Αν το αυτοκίνητο που πουλάτε είναι σε πολύ καλή ή άριστη κατάσταση, μη διστάσετε να το γράψετε, όπως και τις τελευταίες εργασίες που έχουν γίνει στο σέρβις του. Έτσι βοηθάτε τους υποψήφιους αγοραστές να καταλάβουν αν το αυτοκίνητο σας τους ικανοποιεί.

Τρίτο σημαντικότερο είναι να ανεβάσετε πολλές φωτογραφίες που να δείχνουν από κάθε γωνία τόσο το εξωτερικό, όσο και το εσωτερικό του αυτοκινήτου σας. Έτσι βοηθάτε πάλι τους υποψήφιους αγοραστές να καταλάβουν αν το αυτοκίνητο σας τους ικανοποιεί. Δείτε παρακάτω μια αγγελία με πολλές φωτογραφίες που δίνουν μια πλήρη εικόνα του αυτοκινήτου.



Καταχωρήσατε την αγγελία σας; Πολύ ωραία. Φυλάξτε τον αριθμό της και τον κωδικό που βάλατε. Θα σας φανεί πολύ χρήσιμος αν θελήσετε να αλλάξετε κάποια στοιχεία στην αγγελία σας. 

Και το πιο καυτό tip είναι αυτό: Καλό είναι να επισκέπτεστε ανά 1-2 μέρες την αγγελία σας και να αλλάζετε κάποιο χαρακτηριστικό της ή το κείμενο της περιγραφής. Έτσι το car.gr καταχωρεί ότι έχει γίνει κάποια αλλαγή και εμφανίζει την αγγελία σας στις πρώτες αγγελίες! Έτσι κερδίζετε σε επισκεψιμότητα! 

Για αγοραστές

Αγαπητοί αγοραστές διαβάσατε τα κολπάκια των πωλητών. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε κι εσείς κολπάκια για να βρείτε αυτό που ζητάτε. 

Προτιμάτε τις αγγελίες που έχουν κείμενο περιγραφής για το αυτοκίνητο που πωλείται. Μια ξεκάθαρη περιγραφή δείχνει ότι ο πωλητής δεν έχει κάτι να κρύψει και ότι μάλλον το αυτοκίνητο που πωλείται αξίζει. 

Διαβάσατε το τελευταίο tip για τους πωλητές. Το κόλπο που γράψαμε όμως δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσο παλιά είναι μια αγγελία. Αν προσέξετε, μπορείτε να ταξινομήσετε τις αγγελίες κατά σειρά καταχώρισης και όχι κατά ηλικία αγγελίας που είναι και η προεπιλεγμένη ταξινόμηση από το car.gr.


Έτσι μπορείτε να γνωρίζετε ποιες αγγελίες είναι παλιότερα καταχωρημένες από κάποιες άλλες. Φυσικά, στα αυτοκίνητα που πωλούνται σε παλιότερες αγγελίες η τιμή τους κατά κανόνα σηκώνει μεγαλύτερη διαπραγμάτευσή!
Ένα άλλο πολύτιμο κολπάκι είναι το εξής: Αν έχετε κάποιο μέγιστο ποσό (π.χ 3000€) για την αγορά ενός αυτοκινήτου, μην βάζετε αυτό σαν μέγιστο ποσό στην αναζήτηση αγγελιών. Βάλτε μεγαλύτερο ποσό. Με τον τρόπο αυτό θα δείτε και αυτοκίνητα που έχουν μεγαλύτερη τιμή, η τιμή αυτή είναι σχεδόν πάντα διαπραγματεύσιμη! Έτσι μπορείτε να βρείτε π.χ ένα αυτοκίνητο με τιμή στην αγγελία 3500€ που με διαπραγμάτευση μπορεί να κατέβει στα 3000 και να είναι αυτό που ζητάτε!

Ελπίζουμε να βρήκατε χρήσιμα τα κολπάκια μας. Θα επανέροθουμε και με άλλα tips σύντομα :-)

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...