24 Δεκ 2014

Είναι τα ιαπωνικά αυτοκίνητα πραγματικά αξιόπιστα;

Οι κατασκευαστές ιαπωνικών αυτοκινήτων όπως οι Honda, Toyota, Mazda κλπ. πολύ συχνά θεωρούνται μάρκες που παράγουν αξιόπιστα αυτοκίνητα που αντέχουν σε βάθος χρόνου. Όντως όλα τα ιαπωνικά μοντέλα έχουν αυτήν την παροιμοιώση αξιοπιστία;


"Παραδοσιακά οι δυο ιάπωνες κατασκευαστές Honda και Toyota καθώς και τα premium παρακλάδια τους Lexus και Acura βρίσκονται στις πρώτες θέσεις από πλευράς αξιοπιστίας" δηλώνει η πρόεδρος του φημισμένου οργανισμού ερευνών αξιοπιστίας JD Power Renee Stephens.
Ωστόσο στην τελευταία στατιστική αξιοπιστίας του JD Power η απόσταση μεταξύ των ιαπώνων και των άλλανω κατασκευαστών έχει μειωθεί δραματικά. Η Mercedes βρίσκεται στην πρώτη θέση και η General Motors στην τέταρτη! Τι συμβαίνει πιάστηκαν στον ύπνο οι ιάπωνες;\
"Όχι ακριβώς" δηλώνει η πρόεδρος, αλλά η "αξιοπιστία των μοντέλων των άλλων κατασκευαστών αυξάνεται κάθε χρονιά". "Γενικά η αυτοκινητοβιομηχανία βελτιώνεται στον τομέα της αξιοπιστίας. Παλιότερα τα ηλεκτρονικά προβλήματα ήταν 155 στα 100 αυτοκίνητα. Τώρα ελλατωθήκανε στα 133 ανά 100 αυτοκίνητα"
Ο οργανσιμός consumer reports έχει παρόμοια αποτελέσματα. Ενώ οι ιάπωνες είναι μπροστά στις έρευνες, το κενό έχει μειωθεί καθώς η αξιοπιστία των μοντέλων των άλλων κατασκευαστών βελτιώνεται.
"Οι Ιάπωνες κατασκευαστές έχουν πολύ αξιόπιστα αυτοκίνητα, ειδικά οι Toyota και Lexus" δηλώνει η Anita Lam από τον οργανισμό consumer reports. "Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όλοι οι ιάπωνες κατασκευαστές παράγουν αξιόπιστα μοντέλα". "Παράδειγμα τέτοιων κατασκευαστών είναι οι Nissan και το premium παρακλάδι της Infinity με αξιοπιστία στον μέσο όρο τα τελευταία χρόνια".
"Ακόμα και κάποια μοντέλα της Aqura δεν κατάφεραν να διακριθούν στην αξιοπιστία. Οι μόνοι ταθεροί κατασκευαστές στην αξιοπιστία είναι οι Toyota  και Lexus"

Γιατί τα καταφέρνουν οι Toyota και Lexus τόσο καλά;

Σύμφωνα με την εκρπόσωπο της consumer reports, η Toyota επικεντρώνει περισσότερο στην υψηλή ποιότητα και όχι τόσο στον εμτυπωσιασμό. Ένας άλλος λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι η Toyota παρουσιάζει με αργούς ρυθμούς τις νέες τεχνολογίες στα μοντέλα της και όταν το κάνει εξοπλίζει τα δοκιμασμένα μοντέλα.
Γενικότερα η Toyota αλλά και η Honda, δεν βιάζονται να ενσωματώσουν νέες τεχνολογίες στα αυτοκίνητα τους και έχουν πρώτη  προτεραιότητα την ποιότητα και την αξιοπιστία.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...