8 Οκτ 2015

Τα χειρότερα λάθη του Έλληνα οδηγού

Σαν λαός δεν είμαστε οι πιο ευγενικοί ούτε αυτοί που λογαριάζουμε τον συνάνθρωπο μας. Αυτό αντικατοπτρίζεται και στη συμπεριφορά μας στο δρόμο ως οδηγοί. Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε στα λάθη που κάνουμε λίγο πολύ όλοι μας στο δρόμο και θα πρέπει να τα προσέξουμε.


Έτσι λοιπόν στο άρθρο αυτό συλλεξαμε ένα ανθολόγιο με τις χαρακτηριστικότερες μ@λ@κίες που κάνουμε οδηγώντας

Αγνόηση διαβάσεων



Για εμάς τους Έλληνες οδηγούς οι διαβάσεις - ειδικά οι αφύλαχτες- απλά δεν υπάρχουν! Αν δούμε άνθρωπο να πάει να διασχίσει διάβαση είμαστε ικανοί να τον κορνάρουμε ή να κάνουμε και καμιά από τις..γνωστές χειρονομίες. Ακόμη και σε μέρη που υπάρχουν σχολεία, ακόμη και αν είμαστε εμείς οι ίδιοι πατέρες και μητέρες που το παιδί μας πηγαίνει στο σχολείο, αγνοούμε επιδεικτικά τις διαβάσεις!

Κορνάρισμα



Μην αργήσει κάποιος ένα νανοδευτερόλεπτο να ξεκινήσει όταν το φανάρι είναι πράσινο και το χέρι μας κολλάει στην κόρνα! Το ίδιο και όταν ο προπορευόμενος οδηγός ψάχνει για παρκάρισμα και πηγαίνει κάπως πιο σιγά από τον κανονικό ρυθμό ή έχει χάσει το δρόμο. Μηδενική είναι η υπομονή μας. Παρόλα αυτά απαιτούμε από του άλλους κατανόηση όταν ψάχνουμε εμείς για πάρκινγκ ή έχουμε χάσει το δρόμο!

Χρήση Κινητού



Μια ζωή καθώς οδηγούμε θυμόμαστε να κλείσουμε ένα επαγγελσματικό ραντεβού ή να πάρουμε τον φίλο ή τη φίλη μας που έχουμε να μιλήσουμε 2 βδομάδες. Ακόμη χειρότερσ, να στείλουμε θυμόμαστε να στείλουμε ένα μήνυμα ή να ψάξουμε ένα νούμερο στο κινητό μας! Γινόμαστε αφηρημένοι και επικύνδυνοι στο δρόμο!

Κλείσιμο διασταύρωσης με σηματοδότη



Σε μια διασταύρωση με σηματοδότη σε ώρα αιχμής ποτέ δεν προσέχουμε να μη κλείσουμε τη διασταύρωση. Έτσι βρισκόμαστε ακριβώς στη μέση τη στιγμή που έχει ανάψει πράσινο για τους απέναντι με αποτέλεσμα να τους κλείνουμε το δρόμο! Στη συνέχεια αυτοί που έχουν κλειστεί, επιχειρούν να διασχίσουν τη διασταύρωση ενώ έχει ανάψει γι αυτούς κόκκινο, οπότε

Εριστική συμπεριφορά



Βραδυπορεί ο πρωπορευόμενος; Ευκαιρία να δείξουμε πόσο καλίφωνοι είμαστε βγάζοντας το κεφάλι έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου μας και ουρξιάζοντας τον "παροτρύνουμε" να παει γρηγορότερα. Άργησε 2 δευτερόλεπτα να ξεκινήσει στο φανάρι; Μια από τα ίδια! Η υπομονή μας είναι μηδενική προς το συνάνθρωπο μας που είχε την ατυχία να μας έχει από πίσω του. 

Παρκάρισμα όπου λάχει


Ως Έλληνες οδηγοί, και ως Έλληνες γενικότερα, δεν έχουμε ούτε στάλα υπομονής. Δεν μπαίνουμε στον κόπο να κάνουμε έναν γύρο μήπως και βρούμε παρκάρισμα. Αφήνουμε το αυτοκίνητο μας όσο πιο κοντά γίνεται στο μέρος που θέλουμε να πάμε αδιαφορώντας που. Έτσι βλέπουμε αυτοκίνητα πάνω σε πεζοδρόμια διαβάσεις, ράμπες για ανάπηρους και..οπουδήποτε μας βολεύει αδιαφορώντας για τους συνανθρώπους μας

Κατάληψη λωρίδας έκτακτης ανάγκης


Η παραπάνω φωτογραφία λήφθηκε μέσα από ασθενοφόρο που επιχειρούσε να φτάσει σε ατύχημα. Αν είμαστε μποτιλιαρισμένοι λοιπόν, δεν το χουμε τίποτα να καταλάβουμε τη λωρίδα έκτακτης ανάγκης αδιαφορώντας για το λόγο ύπαρξης της.  Η λωρίδα έκτακτης ανάγκης είναι για να κινούνται οχήματα όπως ασθενοφόρα, πυροσβεστικά κλπ. και πάντα πρέπει να μένει άδεια.


Τι λέτε, μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι;

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...