30 Νοε 2015

Προσιτά αυτοκίνητα ιδανικά για..χωρισμένους!

"Άσε φίλε..χώρισα" μας είπε ο φίλος μας. Η οδύνη σίγουρα είναι μετά από κάποιο χωρισμό μεγάλη, δεν παύει ωστόσο να είναι ευκαιρία για κάποιες..αλλάγές! Εκείνο το station wagon - κουβαλητή που ξέμεινε σίγουρα δεν χρειάζεται πια καθώς οι ανάγκες ενός χωρισμένου έχουν αλλάξει. Ας πάμε να δούμε λοιπόν τι αυτοκίνητο χρειάζεται ένας χωρισμένος και κάνουμε τις καλύτερες προτάσεις!

Ποιές είναι λοιπόν οι ανάγκες ενός χωρισμένου άντρα από άποψη αυτοκίνησης; Σίγουρα ένα αυτοκίνητο που θα του ξαναφέρει αφενός το χαμένο χαμόγελο στο πρόσωπο του, χωρίς βέβαια να κοστίζει μια ολόκληρη περιουσία και αφετέρου να είναι όμορφο και να συγκινεί οδηγικά. Παράλληλα, καθώς ένας χωρισμένος μπορεί να είναι και πατέρας, το νέο αυτοκίνητο του χρειάζεται και κάποιους χώρους έτσι ώστε να μπορεί να υποστηρίξει και το σαββατοκύριακο που έχει το ρόλο του πατέρα..
Πάμε να δούμε λοιπόν τις top επιλογές στα μεταχειρισμένα σύμφωνα με τα παραπάνω κριτήρια βάζοντας οροφή το ποσό απόκτησης τα 5000 ευρώ!

Τελευταία ενημέρωση: 24/11/2017

1. Mazda RX-8 (2003-12)


Το πανέμορφο κουπέ που εικονίζεται ακούει στο όνομα Mazda RX-8 και όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο είναι..τετράπορτο! Έχει επίσης κινητήρα Wankel 1300 κυβικών  192 και 231 ίππων κάτι που συνεπάγεται χαμηλά τέλη κυκλοφορίας για τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν πριν τον Νοέμβριο του 2010. Στα μείον του η αυξημένη κατανάλωση και έξοδα συντήρησης. Η τιμές του ως μεταχειρισμένο αρχίζουν από 4000 ευρώ περίπου.

2. Mercedes C200 Kompressor Sports Coupe (2001-08)

Η C200 Sports Coupe είναι ένα από τα πιό νεανικά σχήματα που έχει δημιουργήσει η Mercedes στην ιστορία της. Το μοντέλο αποτάσσεται το σοβαρό μανδύα της φίρμας και έχει πολύ μοντέρνα χαρακτηριστικά όπως τους τεμνόμενους κυκλικούς διπλούς προβολείς και το hatchback πίσω μέρος της που θυμίζει Citroen C4 Coupe. Κατά τα άλλα ο κινητήρας των 1,8 λίτρων με κομπρέσσορα και ισχύ 163 ίππων θα σας φέρει το χαμόγελο καθώς κινεί αρκετά ζωηρά το αυτοκίνητα. Να λοιπόν μια Mercedes που προσφέρει παράλληλα κύρως, στύλ νεανική σχεδίαση σπορ λουκ και..χώρους! Οι τιμές της ως μεταχειρισμένη αρχίζουν από 4000 ευρώ περίπου.


2. Toyota Celica Mk7 (1999-06)



Άλλο ένα πανέμορφο κουπέ από την Toyota αυτή τη φορά. Εμφάνιση που ακόμη και σήμερα εντυπωσιάζει, δυνατός και οικονομικός κινητήρας 1,8 λίτρων και 140 ίππων που δίνει φτερά στο αυτοκίνητο και συνάμα πενταθέσιο και με τρίτη πρακτική πόρτα ιδανική για να φορτώσει κανείς τα δέοντα. Τιμή μεταχειρισμένο από 3500 ευρώ περίπου.

3. Opel Astra H GTC (2004-10)


To Astra GTC παρότι είναι η κουπέ έκδοση του Opel Astra που παρουσιάστηκε το 2004, κατάφερε να διαφοροποιηθεί εμφανισιακά και να μεταμορφωθεί σε ένα εμδιαφέρον στο μάτι κουπέ, κρατώντας όμως το ατού των χώρων της πεντάθυρης έκδοσης. Οι κινητήρες αρχίζουν από τα 1,4 λίτρα -που δεν τον συνιστούμε λόγω αναιμικών επιδόσεων- 1,6 λίτρων με ή χωρίς turbo όπου τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται ενδιαφέροντα από άποψη επιδόσεων. Δικό σας ως μεταχειρισμένο με τιμές που αρχίζουν από 3500 ευρώ περίπου.

4. Hyundai Coupe Mk2 (2001-08)


Το Hyundai Coupe είναι ένα ακόμη όμορφο κουπέ που εκτός από ελκυστικό στο μάτι είναι ποιοτικά φτιαγμένο αλλά και ικανό στο δρόμο. Το μόνο μεμπτό σημείο του είναι ο κινητήρας του που στα 1,6 λίτρα που παράγει 105 ίππους κινεί απλά αξιοπρεπώς το αυτοκίνητο. Από άποψη κινητήρων υπάρχουν ένας 2,0 και ένας 2,8 λίτρων που όμως είναι απαγορευτικοί λόγω τελών κυκλοφορίας στη χώρα μας. Κατά τα άλλα υπάρχει τρίτη πόρτα που αποκαλύπτει έναν αρκετά καλό σε χωρητικότητα χώρο αποσκευών. Οι τιμές του ως μεταχειρισμένο αρχίζουν από 2500 ευρώ περίπου.

5. Alfa Romeo GTV (1995-2006)


H GTV χαρακτηρίστηκε στην εποχή της ως η "Ferrari των φτωχών!". Όμορφη, ποιοτική, με κοφτερή οδική συμπεριφορά, καταφέρνει ακόμη και σήμερα να γυρίζει κεφάλια. Από άποψη κινητήρων, υπάρχει ο 1,8 λίτρων με 144 ίππους και ο δίλιτρος με 150. Και οι δυο εκδοχές τα πάνε πολύ καλά από άποψη επιδόσεων. Και στην περίπτωση της GTV υπάρχουν πίσω 2 άνετες θέσεις και αξιοπρεπής χώρος αποσκευών για τις υποχρεώσεις ενός χωρισμένου πατέρα. Οι τιμές της GTV αρχίζουν από 3000 ευρώ περίπου ως μεταχειρισμένο.



Σχετικά άρθρα: Προσιτά κουπέ αυτοκίνητα της δεκαετίας του '90

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...