15 Δεκ 2015

Αξιοπιστία δημοφιλών κουπέ αυτοκίνητων της τελευταίας δεκαετίας

Η κατηγορία των κουπέ αυτοκινήτων μπορεί να μην έχει την απήχηση των οικογενειακών στο αγοραστικό κοινό, έχει όμως φανατικούς οπαδούς για πολλούς και διάφορους λόγους. Το όμορφο αμάξωμα τους, οι ζωηρές επιδόσεις και η καλή οδική συμπεριφορά, δεν εφήνουν ασυγκίνητο κανέναν λάτρη της αυτοκίνησης. Στο άρθρο αυτό θα δούμε πως τα πάνε δημοφιλή κουπέ αυτοκίνητα της τελευταίας δεκαετίας και από άποψη αξιοπιστίας!

Η κατάταξη της αξιοπιστίας των εν λόγω αυτοκινήτων αντλήθηκε μετά από ενδελεχές ψάξιμο από τα στοιχεία του ασφαλιστικού οργανισμού Warranty direct
Εμπιστευόμαστε στο carblogger.gr τα στατιστικά της εταιρίας Warranty Direct γιατί έχει καθιερώσει τον όρο "Δείκτης Αξιοπιστίας" (reliability index) διεθνώς. Για να αξιολογήσει των αξιοπιστία ενός αυτοκινήτου χρησιμοποιεί ένα πολύπλοκο μαθηματικό τύπο, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως η πόσο συχνά το αυτοκίνητο πάθει βλάβη, πόσο κοστίζει για να επισκευάσει, συν τον μέσο όρο ηλικίας και τα χιλιόμετρα.του. Με αυτό τον τρόπο έχει αξιολογήσει την αξιοπιστία 450 μοντέλων.
Παρακάτω δημοσιεύουμε την κατάταξη της αξιοπιστίας των δημοφιλέστερων κουπέ αυτοκινήτων που κυκλοφόρησαν τηνς τελυταία δεκαετία σύμφωνα με την Warranty direct.

1.Hyundai Coupe


2.Toyota Celica


3.Ford Puma


4.Volkswagen Scirocco


5.Nissan 350Z


6.Audi TT


7.Jaguar XK Series


8.BMW 6 Series


9.Mercedes-Benz CLK


10.Smart Roadster


11.Alfa Romeo GT


12.Audi A5


13.Alfa Romeo Brera


14.Mazda RX-8


15.Mercedes-Benz CL



Με χρώμα πράσινο μαρκάρονται τα μοντέλα με αποδεκτή αξιοπιστία γενικά, με κίτρινο τα αυτοκίνητα με μέτρια αξιοπιστία και με κόκκινή αυτά με κακή αξιοπιστία σύμφωνα πάντα με τους δείκτες της warranty direct.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...