8 Φεβ 2016

Φωτογραφίζοντας "ηρωΙκά" αυτοκίνητα στη θεσσαλονίκη

"Σαν τα παλιά αυτοκίνητα δεν υαπάρχουν πια" λένε οι μπαμπάδες / παππούδες μας και εκτός από τα παλιό καλό καιρό νοσταλγούν και τα αυτοκίνητα που είχαν..Δεν το κρύβουμε κι εμείς ότι μας αρέσουν τα παλιότερα αυτοκίνητα. Αυτοκίνητα που έγραψαν ιστορία, όχι στις διαδρομές ενός ράλυ, αλλά στα χέρια είτε τα δικά μας σαν πιτσιρικάδες ή στων μπαμπάδων μας. Αυτοκίνητα που μετά από 30 χρόνια και πολλά μέτρα αποσύρσεων, επιβίωσαν και συνεχίζουν ακούραστα να παρέχουν τις υπηρεσίες τους.

Περπατώντας λοιπόν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, νοσταλγούμε και φωτογραφίζουμε "ηρωικά" αυτοκίνητα της δεκαετίας του '80 που ακόμη και σήμερα κυκλοφορούν στους δρόμους!


Στην πρώτη εικόνα βλέπουμε ένα Golf πρώτης γενιάς που υπολογίζουμε την χρονιά παραγωγής του γύρω στο 1982. 


Στην δεύτερη εικόνα βλεπουμε ένα πισωκίνητο Toyota Starlet επίσης πρώτης γενιάς. Παρατηρώντας ότι είναι το facelift του αρχικού μοντέλου, εικάζουμε ότι παράχθηκε κάπου το..'83!


Στην τρίτη εικόνα έχουμε έναν εκπρόσωπο της γαλλικής σχολήσ: Ένα Renault Super5. Είναι η δεύτερη γενιά του μοντέλου που παράχθηκε μεταξύ 1984 και 1990.


Στην τέταρτη εικόνα έχουμε τον δεύτερο εκπρόσωπο της ιαπωνικής σχολής ένα Nissan Bluebird. Το θυμάται κανείς; Παράχθηκε από το 1983 ως το 1987.


Στην πέμπτη εικόνα φιγουράρει μια BMW E30 που χρονολογείται κάπου το 1988.


Στην έκτη εικόνα μας ας θυμιθούμε μια κομψή ιταλιάνα την Lancia Delta της πρώτης γενιάς. Από την εμφάνιση, αξιολογούμε ότι είναι μοντέλο που παράχθηκε στο τέλος της δεκαετίας του '80


Στην έβδομη εικόνα ο φακός μας "συνέλαβε" ένα Citroen Visa. Μάλλον είναι και το παλιότερο αυτοκίνητο σε κυκλοφορία (προς το παρόν) που έχουμε φωτογραφίσει καθώς εκτιμούμε τη χρονολογία του γύρω στο..1980!


Το παλιότερο εν ενεργεία αυτοκίνητο που συνέλαβε ο φακός μας είναι το εικονιζόμενο Mini Cooper που είναι σίγουρα φτιαγμένο κάπου στα μέσα της 10ετίας του.. '70!

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...