30 Μαρ 2016

Τα πιο εξωπραγματικά ρεκόρ που έχουν γίνει με αυτοκίνητο!

Όλοι έχουμε ακούσει για το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες όπου συμπεριλαμβάνονται ρεκόρ που σχετίζονται με τα πιο απίθανα πράγματα ανά τον κόσμο. Τα ρεκόρ που αφορoύν το αυτοκίνητο δεν θα μπορούσαν να λείπουν από αυτό το βιβλίο που ενημερώνεται συνεχώς!

Το ρεκόρ μεγαλύτερης ταχύτητας


Το ρεκόρ μεγαλύτερης ταχύτητας το κετέχει από το 1997 το  βρεττανικό αεριωθούμενο αυτοκίνητο Supersonic Thrust SSC καταφέρνοντας 1228 χλμ / ώρα με οδηγό τον Andy Green στην έρημο της Νεβάδα.

Το ρεκόρ ταχύτερου drift


Το ρεκόρ ταχύτερου drift δεν το κατέχει Ιάπωνας (!!) αλλά ένας Πολωνός οδηγός εν ονόματι Jakub Przygonski. Στις 3 Σεπτeμβρίου του 2013 κατάφερε με το βελτιωμένο Toyota GT86 1000 ίππων να ντριφτάρει με την εξωπραγματική ταχύτητα των...218 χλμ / ώρα! Το πιο εντυπωσιακό ήταν ότι η αρχική ταχύτητα του μόλις άρχισε να πλαγιολισθαίνει ήταν..256 χλμ/'ωρα.

Η μεγαλύτερη συνεχόμενη ολίσθηση


Έγινε από τον Craig Breedlove, τον ανθρωπο που κατείχε το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας με αυτοκίνητο. Το 1964 όταν έχασε τον έλεγχο του αεριοθούμενου αυτοκινήτου του γλιστρούσε για 9,7 χιλιόμετρα στις αλυκές του Bonneville στην Γιούτα μέχρι να γαντζωθούν οι άγκυρες για να σταματήσουν τελικό το..αυτοκίνητο του.

Η μεγαλύτερη ταχύτητα διανύοντας ένα μίλι από στάση

Ο αμερικάνος Johnny Bohmer ανέτρεψε το ρεκόρ για το γρηγορότερο μίλι από στάση με ένα αυτοκίνητο δρόμου όταν έφθασε τα ...455,5 χλμ / ώρα στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα στις 16 Οκτωβρίου 2012. Η επιχείρηση του Bohmer, με το όνομα Performance Power Racing, ειδικεύεται στην κατασκευή αυτοκινήτων υπερ-υψηλών επιδόσεων και "περιποιήθηκε" ένα Ford GT του 2006 , ώστε να φτάσει τους 1,700 ίππους για την επίτευξη του ρεκόρ.

Η περιστροφή 360 μοιρών με το μικρότερο κενό.


Το πιο πρόσφατο από τα ακραία ρεκόρ οδήγησης έγινε στις 14 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, όταν ο Βρετανός οδηγός Alastair Moffatt στο Birmingham με ένα Subaru BRZ έκανε έναν πλήρη κύκλο μπροστά από ένα ζωντανό κοινό ανάμεσα σε δύο σειρές από αυτοκίνητα σταθμευμένα στρατηγικά για να του επιτρέψει να περιστραφεί έχοντας "αέρα" μόλις 2,25 μέτρα! Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν στα 2,5 μέτρα.

Το γρηγορότερο 400άρι με ηλεκτρικό αυτοκίνητο


Ένα πρωτότυπο BMW M3 από τη δεκαετία του '80 δεν είναι συνήθως αυτό που θα σκεφτείτε σαν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αλλά η κροατική Rimac, τοποθέτησε σε αυτό έναν κινητήρα 440kW και κατάφερα σε 11,85 sec να διανύσει 1/4 του μιλίου (400 μέτρα) στις 17 Απριλίου 2012. το e-Μ3, έπιασε τα 122 χλμ/ώρα στη γραμμή τερματισμού και μπορεί να καλύψει τα 0-100 σε.. 3,3 δευτερόλεπτα.

Η ταχύτερη αλλαγή τροχού


Τέσσερις τεχνικοί της εταιρίας Reifen Umert έχουν το ρεκόρ για την ταχύτερη αλλαγή και των 4 τροχών σε ένα αυτοκίνητο δρόμου σε 58,43 δευτερόλεπτα στο Miltenberg και Wertheim στη Γερμανία, στις 12 Σεπτεμβρίου 2015.

Το μεγαλύτερο drift



Το Toyota GT86 όχι μόνο κατέχει το ρεκόρ του ταχύτερου drift (βλέπε παραπάνω) αλλά επί 144 χιλιόμετρα πήγαινε με το πλάι στη Σαμψούντα της Τουρκίας, στις 15 Ιουλίου 2014. Ο γερμανός Harald Müller ήταν στο τιμόνι για σχεδόν 2,5 ώρες βασανίζοντας το αυτοκίνητο του γύρω από μια διαδρομή 235 μέτρων, διάστημα κατά το οποίο διάνυσε 612 γύρους.

Το παρκάρισμα με το μικρότερο κενό και μια μανούβρα



Ο Alastair Moffatt εκτός από το ρεκόρ περιστροφής 360 μοιρών με το μικρότερο κενό (βλέπε παραπάνω) έχει και το ρεκόρ στάθμευσης σε μόλις 7,5 εκατοστά κενό μεγαλύτερο από το αυτοκίνητο που οδηγούσε. Στο Μπέρμιγχαμ στις 8 Ιανουαρίου 2015, ο Moffatt "χειροφρένιασε" ένα Fiat 500C στο μικροσκοπικό αυτό χώρο για να νικήσει το προηγούμενο ρεκόρ των ..8 εκατοστών.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...