17 Νοε 2016

Τα παλαιότερα αυτοκίνητα που παράχθηκαν μέχρι τις μέρες μας - Μέρος 1ο

Αν κάποιος σας έλεγε ότι υπάρχει αυτοκίνητο της δεκαετίας του '50 που παράγεται ακόμη και σήμερα θα τον πιστεύατε; Και όμως υπάρχει! Υπάρχουν επίσης ουκ ολίγα αυτοκίνητα που έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τον συνηθισμένο κύκλο παραγωγής των 6-8 χρόνων και παράγονται στις μέρες μας ή έχει διακοπεί πρόσφατα η παραγωγή τους. Ας πάμε λοιπόν να δούμε μαζί στο carblogger.gr αυτούς τους Μαθουσάλες της αυτοκίνησης!




1. Morgan 4/4 (1955-)


Παρόλο που η παραγωγή του Morgan 4/4 είχε αρχίσει από το 1936, το τρέχον μοντέλο της εταιρίας είναι απόγονος της δεύτερης γενιάς του μοντέλου που η παραγωγή του άρχισε το 1955. Φυσικά από τότε έχουν γίνει πολλές βελτιώσεις στα μηχανικά μέρη και στους κινητήρες, οι ρίζες του όμως βαστούν από..το 1955!

2. Hindustan Ambassador/Encore (1957-)


Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο  παράγεται μέχρι και σήμερα με μικρές αλλαγές στο αμάξωμα από την ινδική Hindustan. Στην ουσία είναι το Morris Oxford III που βγήκε στην παραγωγή στην Αγγλία από την Morris to 1956. Οι κινητήρες είναι πλέον σύγχρονοι από την Isuzu.

3. VW Type 2 Mk2 (1967-13)


Η δεύτερη γενιά του Volkswagen Type 2, παράχθηκε στη Γερμανία μέχρι και το 1979. Στην Βραζιλία όμως η παραγωγή του έλειξε πολύ πρόσφατα, το 2013. Οι κινητήρες στα τελευταία χρόνια της παραγωγής του ήταν πλέον υδρόψυκτοι και προερχόταν από το Volkwagen Fox για να εναρμονιστεί με τους κανονισμούς εκπομπών ρύπων.

Η συνέχεια στο 2ο μέρος εδώ

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...